Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

CHIEF REBEL ANGEL – Különleges LP-kiadvány a Trotteltől

A Trottel Records gondozásában LP-kiadást kapott a Chief Rebel Angel 2007-es Death Rock City lemezének egy új verziója. Különleges extrával.

Az eredetileg 2007-ben kiadott Death Rock City lemezt 2019 őszén az oslói Endless Tinnitus stúdióban Kenneth Storkås hangmérnökkel élőben rögzítette újra a Felföldi Péter, Kiss Barnabás, Pándi Balázs trió. A kiadvány B oldalára a zenekar második anyaga, a 2012-es Black Horn is felkerült, ez eddig csak online-változatban volt elérhető. A 2000-es évek budapesti undergroundjának két fontos nagylemeze egyszerre kerülhet így gyűjteményekbe, és bátran fel is teheted a polcra az Entombed, a Kyuss, a Motörhead, a Torche, vagy a Discharge lemezek mellé. Online forgalmazza: dalok.hu

www.trottel.huBio:

A magát az Entombed svéd death metal zenekar Luciferről, az Isten ellen fellázadt angyalok vezéréről írt dalának címe nyomán elnevező Chief Rebel Angel jó ideig a honi underground rockszíntér titkos ászának számított, de a tapasztalt zenészekből álló együttes mocskos death’n’rolljával eddig csak a BudapestRockNRoll válogatásokon találkozhattunk (a 2005-ös Vol.3 lemezen például rögtön övék volt a nyitódal). 2007 végén aztán végre megjelent a formáció bemutatkozó albuma, mely zömében másfél-két perces dalaival nem is okozott csalódást.

A névválasztás svédcsavarja nem véletlen: a CRA a súlyos death metalt punk-rockkal ötvöző Entombed örökségéből kiindulva alakította ki saját stílusát, amely hardcore, stoner és hard rock elemekből építkezik (szőrmentén előkerül némi blues és pszichedélia is), valamelyest eltávolodva a nagy skandináv példakép zenei világától. A dalok gyorsak és rövidek, a death metal stílusra jellemző súlyos riffek helyett inkább a Motörhead-féle reszelés, illetve a lendületes punkos témák dominálnak, néhány számban Pándi dobjátéka viszi el szélsőségesebb irányba a zenét. A budapesti Chief Rebel Angel 2004 elején alakult szabadidős mellékprojektjeként: a zenekar mai gerincét alkotó Felföldi Péter basszista-énekes (ex-Stereochrist) és Kiss Barnabás gitáros (ex-Polly Is Dead) mellett a kezdetekben Jakab Zoltán (Bridge To Solace), Szűcs Péter (Superbutt) és Szűcs Szabolcs (Superbutt) is tagja volt a formációnak.

Jakabék csak rövid ideig tudták összeegyeztetni zenekari teendőiket egyéb munkáikkal, ezért nem sokkal később távoztak, a zenekar az underground polihisztorként elhíresült Pándi Balázs dobos érkezésével trió felállásban működött tovább, és így vette fel Death Rock City című debütáló anyagát is (később Pándi kiszállt, és a Trottelből ismert Ákos Csaba lett helyette az új dobos, és az albumon még csak vendégként közreműködő Fido személyében egy második gitárossal is bővült a felállás. Pándi Balázs azóta a nemzetközi színtéren folyamatosan foglalkoztatott dobos, 3 albumot készitett Merzbow-val, játszik a svéd szaxofon agresszor Mats Gustafssonnal, legutolsó, Covid előtti projektje a filmrendező/ multi instrumentalista Jim Jarmus-sal ’ Lee Ranaldo/JimJarmusch/ Marc Urselli/ Balázs Pándi’ Trost Records 2019) ’

A Chief Rebel Angel lényegre törő zenekar: a radikálrocker GG Allin (1956-1993) lázadó ars poeticáját hirdető intro után következő 13 szerzeményt sikerült alig félórába sűríteni, az átlagban alig több mint kétperces számok így minden fölösleges díszítést nélkülöznek. A tempó és a színvonal egységesen magas, a hangszeres játék nagyfokú profizmusra vall, megtalálják a helyüket a kísérleti jellegű megoldások is (az utolsó előtti felvételként elhelyezett The 57 Deal végén például a Tudósok vezére, Dr. Máriás szaxofonozik vadul, majd a néhai Annabarbi élén elhíresült – jelenleg az Óriás együttest vezető – Egyedi Péter gitárjátékának köszönhetően egy meglepően dallamos és felemelő instrumentális tétel zárja az albumot). Mindez így együtt bőven elegendő ahhoz, hogy a 2007-es év egyik legjobb hazai rocklemezévé emelje a Death Rock City-t.


CHIEFREBELANGEL – Death Rock City / The Black Horn LP
(04/22 – Troptel)

A oldal – Death Rock City (2021)

01. Death Rock City (1:42)
02. Happy Hours in the Hoenecker Room (1:44)
03. Mad Dog Fever (1:41)
04. Sour Toe Jive (3:21)
05. Mean Machine (2:37)
06. Cold Hard Thing (2:03)
07. Belfi (1:57)
08. I Gave You a Black Eye (and Everybody Thinks It’s Wrong) (1:36)
09. Walk on Water (2:18)
10. Dead Bird Song (2:32)
11. The 57 Deal (3:26)


B oldal – The Black Horn (2012)

01. Flat Out
02. Get It
03. D
04. Middle Management
05. Kicking Cans
06. Half Empty
07. … of Cunts and Dyke
08. Valley of Denial
09. Ashes and Wine
10. Legohead

(200 db számozott vinyl LP)

 

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.