Skip to content

CATHUBODUA – Új klip: Effigy of Aftermath

Február 23-án jelenik meg a Cathubodua új stúdióalbuma, az Interbellum a Massacre Records gondozásában, és olyan vihart szabadít el, amely a szimfonikus metal rajongóit a világ minden tájáról magával fogja ragadni!

A korábban kiadott első kislemezdal, a Foretelling után most az albumot nyitó Effigy of Aftermath című epikus szerzeményt és a hozzá tartozó klipet tette közszemlére az együttes.

„Egy drámai, gyors, mégis gyengéd öleléssel az Effigy of Aftermath torkon ragad benneteket – garantálta a maradandó élményt az énekesnő Sara Vanderheyden. – Szándékosan döntöttünk úgy, hogy a gyors vezérgitárokat, a fenséges, fúvósok által vezérelt zenekari megoldásokat valamint a könnyedebb és sötétebb zenei témák közötti mélységesen intenzív ingadozásokat helyezzük a középpontba. Ez a dal Cathubodua misztikus birodalmát testesíti meg, fokozatosan átalakulva az általa képviselt félelmetes háborús istennővé. A szenvedélyt és a szerelmet egyaránt megtestesítő klasszikus harcos istennők hagyományát visszhangozva ezeknek az erős erőknek az összefonódásában találtunk inspirációt. A dalszövegek Cathubodua kísérteties képéből táplálkoznak, amely a férfiakat a csatamezőkre csábítja, hogy ott egy borzalmas végzetben – a szerelem és a tökéletesség váratlan megnyilvánulásában – részesüljenek. Míg a verzék az emberek életében érzett csalódásokkal foglalkoznak, a refrén ragyogó és pozitív aurát sugároz, és a hallgatót a csatatérre csábítja, amely a dal csúcspontjaként kibontakozó crescendóban teljesedik ki.”

A zenekar 2016-os debütáló EP-jét követő nagylemez egy háborús istennő teremtésének és pusztulásának történetét meséli el – a nagy reményektől, a hatalomtól és az álmoktól az elveszett szerelemig és az örökké égő bűntudat kezeléséig. Ezeket a heves érzelmeket a formáció zeneileg grandiózusabban és intenzívebben jeleníti meg, mint azt korábban bármikor is tette, ezúttal több ötletet és hatást beépítve a súlyosabb metal műfajokból is.

Az Interbellum nem csak érzelmileg és szövegileg, de zeneileg is arcon csap mindenkit. A gitárok sokkal hangsúlyosabb szerepet kapnak az albumon, és masszív hajtóerőt generálnak, ami végigvezet a történeteken. A Cathubodua közelgő albuma nyersebb és súlyosabb, mint bármi, amit a banda eddig készített, anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot kötnének az epikus hegedűdallamok, a mennyei hangszerelések és az énekesnő Sara hatalmas hangterjedelmének terén!

Az album producere Yarne Heylen volt a Project Zero stúdióban, a keverést és a maszterelést pedig Erwin Hermsen végezte a Toneshed Recording stúdió falai között. A lenyűgöző borítót Jelle van Loo készítette.

CATHUBODUA – Interbellum
(02/23 – Massacre Records)

1. Effigy Of Aftermath
2. Foretelling
3. Will Unbroken
4. Amidst Gods
5. The Mirror
6. Goddess Fallacy

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw