Skip to content

CASTRATOR: Defiled In Oblivion

Férfi olvasóink alighanem most picit összébb zárták a lábaikat a zenekarnév olvastán. Bizony, négy igazán kemény csajszi alkotja ezt az amerikai bandát, akik egyáltalán nem kímélik a keményebb nem mocskosabb fajtáját. Igaz, ez a kíméletlenség csak a szövegekben jelenik meg – na meg a zenében.

Mert ahhoz képest, hogy négy lány muzsikál nekünk, meglepően súlyos módon teszi mindezt. Mondjuk, pár évvel ezelőtt a No Victim EP-n már érezhető volt, hogy a Gruesome bőgősével, Robin Mazennel felálló csapat nem viccel, ám a Defiled In Oblivion friss dalaitól szerintem így is sokaknak le fog esni az álla.

Megvan annak a bája, ahogyan a kasztrálásra szakosodott csajszik a maguk egyszerű riffjeikkel zúznak szét bennünket. De annak is, hogy tulajdonképpen nem is akarnak feleslegesen trükközni, inkább az elsőre ható témákkal operálnak, sokszor egészen vad tempókban elővezetve azokat. A lényeg az old school jelleg megtartásán van, így nem csak szaggató durvulásokat hallhatunk itt, hanem míves szólókat is. És hogy valójában tényleg nem emberevők, pontosabban férfievők alkotják a csapatot, erre a legjobb bizonyíték az, hogy ezen szólók nagy részét olyan vendéggitárosok játszották fel, mint Daniel Gonzalez a már említett Gruesome-ból, Moyses Kolesne a Krisiunból, vagy éppen Kenny Andrews az Obituary-ból. Megjegyzem, én éppen Ken csapatának a stílusát érzem a legmarkánsabbnak a Castrator zenéjében, ugyanakkor biztos lesznek olyanok, akik más halhatatlan alapcsapat hatását vélik majd felfedezni a lányok szerzeményeiben.

Ezek súlyosságához mindenki alaposan hozzáteszi a magáét, de számomra különösen a dobos Carolina Perez játéka tűnik figyelemre méltónak. Na meg Clarissa Badini hörgései. Igaz, orgánuma talán nem ér fel a csapat korábbi énekesnőjének, a manapság az Unfathomable Ruinationben ténykedő Mallika Sundaramurthy-nak a hangjához, de azért sok férfikollégáját megszégyeníti ezzel a produkcióval.

Ijesztő név és hozzáállás ide vagy oda, a Defiled in Oblivion hapsiként is jó hallgatnivaló.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw