Skip to content

CANNIBAL CORPSE – Corpsegrinder szerint nála jobban senki sem headbangel

A headbangelésről is kifejtette a véleményét a brit Hammernek a Cannibal Corpse énekese, George „Corpsegrinder” Fisher – szerinte „senki sem tud jobban headbangelni” nála.

Igyekszem szerény lenni, de tudod, valamiben a legjobbnak kell lenned. Azt mondom a színpadon: ‘Próbálj meg lépést tartani velem. Kudarcot fogsz vallani.’ Láttam azért már néhány srácot, akik megállták a helyüket. És mindig vannak néhányan az első sorban, akiknek ez kihívás: ‘Le tudlak győzni! Ez csak egy mókás játék, és azt ugyan nem mondanám, hogy jobbak nálam, de vannak szakértő headbangerek.

Az I Cum Blood nóta elején jön a védjegyes headbangelésem, és elismerem, akad néhány nagyszerű srác a színpad előtt, de azt soha nem mondanám, hogy bárki is legyőzött volna engem…


Arról, hogy a gyerekei mit gondolnak a Cannibal Corpse zenéjéről:

A nagyobbik lányom idén lesz 17, a kisebbik meg 15 éves. Nem rajonganak a Cannibal Corpse-ért. A legkisebb inkább Minecraftozik meg a Harry Potter zenéjét hallgatja, esetleg egy-két Dragonforce dalt.

Nem hinnm, hogy ugyanúgy rajonganak a zenéért, ahogy én odavoltam érte. A kisebbik azért egy kórusnak is tagja, meg japán Vocaloid zenékre énekel. Ő jobban rajta van a zenei vonalon, de a metal? A Cannibal Corpse? Nem, nem hinném, hogy az érdekelné.

George azt is mondta, hogy szerinte „a jó dalszerzés fontosabb, mint a technika”…

A death metalban szükség van egy beteg énekesre, ez nyilván én vagyok a bandában, valamint néhány jó dalra is. Számomra a zenekarozás nem a sebességről szól, és nem arról, hogy mennyire vagy technikás. Ha technikás dalaid vannak, és azoknak jó a felépítése is, akkor meghallgatom.

De nincs szükségem olyan dalra, amiben ötmillió riffet hallani, és az egész arról szól, hogy megmutasd, milyen nagyszerű zenész vagy. Vannak olyanok, akik bárkire köröket vernek a világon, mármint a zenélésben, de remek dalokat is tudnak írnak.

A death metalon belül is annyi különböző stílusban lehet gondolkodni. Obituary, Morbid Angel, Death, Deicide… ezek a legnagyobb zenekarok a műfajban, és mind a négy teljesen más. Mindnek megvan a maga stílusa, mármint a death metalon belül, és én mindet szeretem is. A Cannibal zenéjében inkább több groove-os téma.

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw