Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

BRUCE DICKINSON – Az Iron Maiden énekese tavasszal folytatni akarja a munkát az új szólólemezén

A Loudwire-nek adott friss interjújában többek között arról is beszélt Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere, hogy tavasszal folytatni akarja a munkát a következő szólólemezén, a 2005-ös Tyranny Of Souls utódján.

Az jön majd, hogy átmegyek az USA-ba, hogy (január végétől) nyomjam az egyszemélyes show-kat, és amikor annak végére érek majd március végén, akkor a terv, hogy nagyjából három héten át lazulok valahol. Pár napon át heverni fogok egy elsötétített szobában, hogy kipihenjem a dumálós turnét, aztán átváltok énekes üzemmódba, és elmegyek dumálni Royhoz (Roy Z gitáros/producer). Már van egy csomó anyagunk, de azokat egy kicsit rendszereznünk kell. Születtek már demók, meg minden, de egy kicsit jobban meg kell szerveznünk mindent, egy kicsit komolyabban kell vennünk a dolgot… talán írnunk kell még néhány dalt. Aztán alapvetően Royra lesz bízva a feladat.

Amint megvan, amit akarunk, nekiláthat a zenei alapoknak meg a többi ilyesminek. Az is világos, hogy később az év folyamán turnézni fogok a Maidennel, de a Tyranny Of Souls lemezt is így készítettük el. Igaz, az az anyag nem egészen távmunkában született – bár volt távolság akkor is, mert néhány zenei alap felvételénél nem voltam jelen, Roy küldte át nekem ezeket, én pedig meghallgattam a cuccokat, és mondtam, hogy ez mind király. Néhányhoz akkor írtam meg a szöveget, a dallamokat, minden ilyesmit, néhány nótát pedig már megcsináltunk korábban. Szóval az ilyesfajta kevert meló néha nagyszerű eredményhez vezet.Korábban, még 2017 decemberében Bruce Dickinson úgy fogalmazott, hogy a következő szólólemeze valószínűleg tartalmazni fogja a 2015-ös Iron Maiden album, a The Book Of Souls nyitódalának – If Eternity Should Fail – egy átdolgozott változatát. Akkor arról számolt be, hogy a hetedik szólólemezének nagyjából a felét már megírta, azt is hozzátéve, hogy az If Eternity Should Fail eredetileg egy szólódalnak született, nem a Maiden számára.

Az eredeti terv az volt, hogy a következő szólóanyaga egy komplett konceptalbum lesz If Eternity Should Fail címmel.


Az If Eternity Should Fail lett volna a következő szólóalbumom címadó dala. Egy kicsit úgy, mint annak idején az 1989-es szólódalom, a Bring Your Daughter To The Slaughter… (nevet) Végül az is az Iron Maidennél kötött ki. Szóval, ha csinálnék egy újabb szólóalbumot, amit szerintem fogok, meglehet, hogy maradnék az eredeti tervemnél, tehát az lenne a címadó dal. Úgy értem, én írtam azt a nótát… Az volt az első szám, amit a következő lemezemhez megírtam. Szóval igen, valószínűleg ragaszkodnék hozzá. A jellege persze egy kicsit más lenne úgy, bár nem nagyon, mint a Maiden-verzióban.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV