BLIND GUARDIAN – Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil.

Ez az új szám ízelítő a lemezből, amely a tervek szerint 2022 szeptemberében jön majd ki. A Deliver Us From Evil a mai napon jött ki kislemezen, a B oldalra pedig a tavalyi Slade-feldolgozásuk, a Merry Xmas Everybody került fel, a CD verzión még ott van a tavaly bemutatott Violent Shadows című dal Wacken-verziója is, bónuszként jelenik meg.

Hansi Kürsch énekes az új lemezről:Egyáltalán nem egy egyszerű album született, de Blind Guardian mércével mégis az. Nagyon agresszív, nagyon sötét. A zeneszerzés java még a korona előtt zajlott, de a dalokban jó sok düh érződik. Ugyanakkor nagyon fogós is szerintem, és pozitív hangulatot áraszt. De azért van benne egy nagyon nyers energia is, amit azonnal észlelni fogsz.


A nyáron egyúttal bejelentették azt is, hogy megvan az új basszusgitárosuk. Az utóbbi tíz évben Barend Courbois (Vengeance stb.) játszott velük a koncerteken, de csak kisegítő jelleggel, az új basszer szintén egy holland zenész, Johan Van Stratum. Az eindhoveni srácot ismerheted az Ayreon élő felvételeiről, Anneke csapatából, a Vuurból, de a Stream Of Passionből is.

A Blind Guardian legutóbbi albuma a szimfonikus anyaguk volt, a 2019-es Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands, hagyományos sorlemezként pedig 2015-ben adták ki a Beyond the Red Mirrort. Tavaly egy élő lemezük jelent meg, az Imaginations from the Other Side Live, amelynek anyagát még 2016-ban rögzítették.

www.facebook.com/blindguardian
BLIND GUARDIAN – Deliver Us From Evil (a 2022-es album előzeteseként)

BLIND GUARDIAN – Deliver Us From Evil single
(12/03 – Nuclear Blast)


01. Deliver Us From Evil
02. Violent Shadows (WWW Live Performance – 2021 Mix)
03. Merry Xmas Everybody (Slade feldolgozás)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.