Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

BLACK SABBATH – Jöhet az Ian Gillannel készült Born Again album újrakeverése?

Tony Iommi a News.In-24-nek adott új interjújában megemlítette, hogy miközben a Tony Martin-korszak (1987-1991) box setjén dolgozik, talán az 1983-as Black Sabbath album, az Ian Gillan (Deep Purple) énekessel készült Born Again lemezre újrakeverése is megvalósul.

Azon is gondolkodom, hogy újrakeverem a Born Again című albumot, azt, amelyen Ian Gillan szerepelt. Most, hogy megtaláltuk az eredeti szalagokat, erre is sor kerülhet.

Ian Gillan a Mob Rules lemez után vette át a mikrofont Ronnie James Dio-tól. A Born Again album eredeti keverését sok kritika érte, de az Egyesült Királyságban, Finnországban és Svédországban a Top 10-be került a megjelenésekor.Geezer Butler szerint így lett az akkor éppen ex-Deep Purple énekes, Ian Gillan a Sabbath új frontembere:


Mindannyian elmentünk egy oxfordi kocsmába, és szétcsaptuk a fejünket. Azt hiszem, valamikor az éjszaka folyamán beszélgettünk a közös munkáról, másnapra meg kiderült, hogy Ian Gillan csatlakozott a Sabbathhoz..

Boldog voltam, amíg el nem indultunk turnézni. Szerintem a színpadon már nem működött a dolog. A Born Again album jó lett, de valahogy a keverése rosszul sikerült. Maguk a dalok jók voltak, a keverés viszont nem. A turnén pedig az derült ki, hogy Ian Gillan nem igazán passzolt a Sabbathhoz.


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.