Skip to content

BLACK-OUT 30 a Barba Negrában

2017 januárjában láthattuk legutóbb önálló koncerten a Black-Out teljes legénységét, amikor a kultikus zenekar teltházas koncerten ünnepelt a Barba Negra színpadán. Tavaly a Lénárd László emlékére tartott megemlékezés fénypontja volt, amikor az eredeti felállású Black-Out két dal erejéig színpadra lépett. A Fekete-Kék és a Spirál megindító fogadtatása után a fellépést megkoronázva Kowalsky bejelentette: 2023-ban biztosan találkozunk.

Péntektől a zenekar oldalán elindult a visszaszámlálás. Fehérvári Attila, Csányi Zoltán, Csányi Szabolcs, és hétfőn este pedig Kowalsky portréfotó jelent meg, majd május 23-án az esemény: november 18-án a legendás grunge banda újra színpadra áll, hogy megünnepelje a bő 30 évet.

A Black-Out kétségtelenül egy korszak meghatározó bandája volt. A grunge magyarországi meghonosítói, és az adott korszak egyik legismertebb és legsikeresebb zenekara voltak. Megtöltötték a Petőfi Csarnokot, az ország minden pontján játszottak, és vitathatatlan, hogy két egyforma koncertet nem adtak. A hőfok, az érzelmek, a megélt pillanatok minden bulit különlegessé tettek. Érzelmi hullámvasút, lélekből eredő dalszövegek, utánozhatatlan vokálok és az egész produkciót körülvevő különös lebegés jellemezte a banda működését.

Akkor, amikor a Pearl Jam a világot járja, a szintén ikonként felemlegethető Alice In Chance is alkot és koncertezik, a magyar grunge szerelmeseinek jogos kérése, hogy a magyar zászlóshajó is aktivizálja magát. 2023. november 18-án, a Barba Negrában újra megkaphatjuk ezt az érzést.

„30 év jelentős intervallum egy ember életében, mégis mintha egy szempillantás lett volna ez az egész. Az emlékek részletesen bennem élnek, a dalokat gyakorlatilag fel sem kell elevenítenem, hiszen a mai napig a fejemben vannak. Minden csodát, amit a színpadon megéltem pár évtized alatt, az a Black-Out időszak méhében fogantatott. Nem csoda tehát, hogy izgatottan és nagy lelkesedéssel várom a novemberi koncertet, amelyre méltán lehet mondani, hogy egyszeri és megismételhetetlen lesz. Egészen biztos, hogy különleges élmény vár mindenkire, aki ott lesz.” – mondta Kowa.

„Nagyon várjuk, hogy újra együtt zenéljünk. A tavalyi két dalos fellépésünk a Barbában megmutatta, hogy még sokan kíváncsiak ránk. Inspiráló élmény volt a közönség, és a színpad két oldalán a szakma figyelme és áradó szeretete.” – tette hozzá Csányi Szabi. A koncertre a zenekar speciális látványvilágot ígér, amiben nagy szerepet kapnak majd a színek, a formák.

Arról, hogy a fellépés tényén kívül lehet-e még számítani valami érdekességre, óvatosan fogalmaz Csányi Szabi: „Folytatunk beszélgetéseket a kiadónkkal valami kézzelfogható dologról is a jubileum kapcsán, de amíg nem tényszerű, nem szeretnénk erről beszélni. A mézesmadzagot csak akkor dobjuk be, ha garantáltan meg tudjuk valósítani ezt a régen dédelgetett álmunkat.”

Black-Out 30 – 2023. november 18. Budapest / Barba Negra
Eseményoldal: www.facebook.com/events/260037429841798
Black-Out Facebook-oldal: https://www.facebook.com/blackout.hu
Black-Out az online felületeken: https://songwhip.com/black-out

nka
KERESÉS
Hammerworld No. 350
kapható országszerte!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. SUMO CYCO
  Bystander (dal)
 2. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 3. SET IT OFF
  Punching Bag (dal)
 4. FIFTH ANGEL
  When Angels Kill (dal)
 5. SHALLOW SIDE
  The Worst Kind (dal)
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THY ART IS MURDER
  Join Me In Armageddon (dal)
 2. FUTURE PALACE
  Malphas (dal)
 3. KALLIAS (feat. OLE BØRUD)
  Mouthless Embassy (dal)
 4. HEART OF A COWARD
  Decay (dal)
 5. THE 69 EYES (feat. KAT VON D)
  This Murder Takes Two (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Pushit (dal)
 2. LAST IN LINE
  Ghost Town (dal)
 3. METALLICA
  Too Far Gone? (dal)
 4. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 5. C.O.C.
  On The Hunt (Lynyrd Skynyrd cover) (dal)
HAJÓGYÁR x hw