Skip to content

BEING AS AN OCEAN: Death Can Wait

Nem titok, a Cselő és Pintér Miki által vezetett, de sajnos pár hónapja elkaszált rádióműsor sokszor szóba kerül a stábunk tagjai között. Én például még mindig küldök Mikiéknek dalokat, ha úgy érzem, hogy azok simán megférnének egy-egy adásban.

Ugyanígy voltam a Being As An Ocean egyik dalával, a Gloommal is. Finom, lágy, slágergyanús melódiái, kellemes hangszerelése, érzelmes énektémái tökéletesen illettek az országos könnyűzenei rádió stílusához. Még akkor is, ha a szövege közben nem a romantikázásról szólt, hanem a fejünkben élő szörnyekkel szembeni harcról. Igaz, a csatorna igazgatóinak alighanem elkerekedett volna a szemük, amint meghallották volna a hirtelen berobbanó ordításokat és hörgéseket. Na de, ha már Cannibal Corpse is lemehetett a műsorban, ez a pár strófa már mit sem számított volna.

De tulajdonképpen választhattam volna bármelyik dalt a korongról rádiós lejátszásra, ugyanis az előbb említett lágy, alternatív rockos, sőt, néhol popos jelleg szinte mindegyikben érződik. Viszont az is tény, hogy a post-hardcore műfaj legszebb időszakát idézik meg a kaliforniai duó tagjai, amikor ezeket a lágy melódiákat a lehető legagresszívebb, legextrémebb vokálokkal látják el. És sosem puszta erőfitogtatásból teszik mindezt, hanem egyfajta támaszt nyújtanak, vagy éppen fájdalmat párosítanak a súlyos, szomorkás mondanivalókhoz.

A Death Can Wait tehát nem az az album, ahol a gitárok hoznák a mélységet. Sőt, gyanítom, hogy egy-egy alapot nem is húrosokkal, hanem előre besamplerezett hangszínekkel valósítottak meg. Mégis, a jól eltalált melódiáknak, az ötletesen felépített dalszerkezeteknek, az ideálisan alkalmazott hangulati váltakozásoknak köszönhetően ezzel a lemezzel nagyon könnyű gyors barátságot kötni. Persze, nem árt, ha az ember magával a post-hardcore műfajjal is jó viszonyt ápol. Mert akkor valószínűleg könnyebben be tudja fogadni a rádiós hangulatok és az intenzív dühkitörések minduntalan, de nem céltalan váltakozását.

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw