Skip to content

Bali, az Istenek szigete

Bali mesés szigete az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont Indonéziában. Számos gyönyörű, izgalmas, utánozhatatlan látnivalóval rendelkezik, melyek pótolhatatlan élményeket kínálnak az oda látogatóknak. Az alábbi rövid írás éppen csak egy kis ízelítőt kíván adni ennek a mesés szigetnek a látnivalói közül.

Ubud

Ha valaki Balira látogat a WanderWell Bali és Nusa Penida túra keretében, bizonyára a rizsföldek övezte Ubud az egyik legfontosabb célpontja lesz. Lévén Bali kulturális és művészeti központja, ez a város látja el az indonéz szigetre érkező turizmus jelentős részét, Denpasart, a fővárost is megelőzve.

Itt töményen találkozhatsz mindazzal, amit a balinéz kultúra kínál, templomok, múzeumok és a helyi tradíciókat bemutató események, rendezvények tömkelege közül választhatsz. A városról mesés élményeket őrizhetnek azok is, akik sosem jártak ott, hiszen nagyobb részt itt forgatták az egyesek számára kultfilmmé vált Ízek, imák, szerelmek című mozit Julia Roberts főszereplésével.

Denpasar

Ne feledkezzünk meg azért Denpasarról, a fővárosról sem, hiszen repülővel mégiscsak elkerülhetetlenül ide érkeznek meg a legtöbben, így ez afféle kapu az Istenek szigetére. Itt található a Bali múzeum, ahol megismerhetjük a sziget történelmét és kultúráját, de a tenger homokos partja is karnyújtásnyi közelségben van, ahol sokféle izgalmas vízi sportnak, mint például a kite-szörfnek is hódolhatsz.

Igazi turistanegyed is kapcsolódik hozzá, hiszen a közvetlen közelében található Kuta nevű település remek üdülőhely számtalan éttermmel és bárral, szórakozóhellyel.

Egyéb nevezetességek

Bali híres – ahogy azt már Ubud kapcsán is érintettük – lenyűgöző rizsteraszairól, ezek közül talán a leghíresebb az Ubudtól 10 kilométerre, északra található Tegallalang névre keresztelt terület.

A tengerbe nyúló, sziklára épült, majd ezer éves Uluwatu-templomot akár Bali jelképének is nevezhetnénk. Nemcsak különleges szépsége, de gyönyörű naplemetéi is feledhetetlen élménnyé teszik. A Bali Safari and Marine Park komplex élménycsomag, hiszen állatkert és vízi vidámpark egyben, ahol mindenki megtalálhatja a magának való szórakozási lehetőséget.

A Bali Safari Park egy állatkert, melynek különlegessége, hogy elefántháton járhatod be a látnivalókat. Az Ubud mellett elhelyezkedő Pedangtegal faluban található majomerdő az egyik legnépszerűbb látványosság a maga három templomával és 1200 makákójával.

A Besakih-templom a sziget keleti részén található, ez a balinéz hinduizmus legnagyobb és legfontosabb temploma, a sziget kultúrájának megkerülhetetlen eleme. A fentiekben csak néhány példát soroltunk a rengeteg látnivaló közül, amit az Istenek szigete számodra rejtegethet. Bali a csodás természeti környezet és a kulturális sokszínűség mesés elegye, amit méltán neveznek az Istenek szigetének. Fedezd fel te is, ha teheted!

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw