AVATAR – Új dal érkezett a svéd metalosoktól: So Sang The Hollow

Going Hunting és Barren Cloth Mother címmel két új dallal jelentkezett szeptember elején a svéd Avatar, a Going Huntinghoz pedig egy klip is született Johan Carlén rendezésében.

Most pedig itt egy harmadik új szám, a So Sang The Hollow. Az Avatar legutóbbi lemeze egy éve jelent meg Hunter Gatherer címmel.


Johannes Eckerström énekes:Azt hiszem, ez a dal illik az évszakhoz. Olyan, mint egy szeánsz a saját magunk által megteremtett szellemekkel. Élet egy álom és a rémálmaink között, amelyre felriadunk.

Egyike azon daloknak, amelyek nagyon sokáig készültek, a fő gitárszólamot már akkor pofozgatták, amikor annak idején csatasorba léptem. Arra a kérdésre is választ ad, hogy milyen lett volna a Simon And Garfunkel hangzása, ha a Black Sabbath zenéjén nőttek volna fel.”www.facebook.com/avatarmetal


Szeptember elején azt is bejelentette a banda, hogy Black Waltz Records néven egy saját kiadót alapítottak, amely együttműködik a Thirty Tigers kiadóval.


“A hatvanas évek eleje óta a svéd gyerekek Lee Falk könyvét, a The Phantomot olvasva nőttek fel. A legenda szerint a Fantomnak tíz tigrisnyi ereje van, így tehát az Avatar most már három fantomnyi erővel rendelkezik, ami végleg megállíthatatlanná tesz minket. A Thirty Tigers egy innovatív cég, és nagyon örülünk annak, hogy szerződést kötöttünk velük. Jó ilyen egyenes gondolkodású emberekkel dolgozni, akik valóban értik, mit is jelent művésznek lenni ebben az évezredben.
AVATAR – So Sang The Hollow (2021)

AVATAR – Going Hunting (2021)
AVATAR – Barren Cloth Mother (2021)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.