Skip to content

AVALAND – A Trónok harcából merítették az ihletet

Március 31-én jelenik meg a francia szimfonikus/power metalos Avaland második stúdióalbuma, a The Legend of the Storyteller, amelyről most bemutatásra került az első kislemezdal. A szöveges videóval kísért Crimson Tyranny szerzeményben olyan vendégek működnek közre, mint Madie (ex-Nightmare, Faith in Agony), Pierre „Cara” Carabalona (Eltharia) és Zachary „Zak” Stevens (ex-Savatage, Trans-Siberian Orchestra).

„Ez az album, akárcsak az első, egy utazás, egy kirándulás a mi világunkból az Avaland univerzumába – mondja a Rockshots Records által gondozott hanghordozóról a zenekar vezetője, Adrien G. Gzagg énekes-billentyűs. – Szeretjük az Avalandot egy nagy sagaként, egy filmként vagy sorozat formájában láttatni. Úgy gondoljuk, az Avalandot hallgatni olyan, mint a Trónok harcát vagy a Gyűrűk Urát nézni, esetleg képregényeket olvasni, elmenekülni a mindennapi életből. Ehhez az albumhoz rengeteg inspirációt merítettünk a Trónok harcából és az Arthur Mítoszokból. Imádjuk a fantasyt, a mitológiákat, és azt is észrevettük, hogy az alkímia és az ezotéria is rendkívüli módon vonz bennünket. Az idő is egy nagyszerű, misztikus téma… Valójában az idő lesz a saga középpontjában. Ez az új opusz az Avaland teátrális univerzumának sötétebb hangulatát mutatja be. Készen álltok arra, hogy részesei legyetek ’A mesemondó legendájának’?”

A The Legend of the Storyteller albumon – az említettek mellett – Ivan Castelli (Lionsoul), Jens Ludwig (Edguy), Bruno Ramos (Sortilège, ex-Manigance) és Angèle Macabiès felbukkanására is számítani lehet.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw