AUDREY HORNE – Videoklippel a norvégok első dala az áprilisi albumról: Devil’s Bell

Devil’s Bell címmel április 22-én jelenik meg a norvég hard rocker Audrey Horne új albuma, a 2018-as Blackout lemezük utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dalt tették közzé.

Toschie, az Audrey Horne frontembere: “Izgatottak vagyunk a visszatérésünk és az első új dalunk miatt. A lemezünk címadója a klasszikus Audrey Horne hangzást képviseli: ikergitárok, fülbemászó énektémák és feszes ritmusok… A Devil’s Bell a világ csodabogarairól szól, a különbözőségeink ünneplése. A klipet Francisco Munoz rendezte, aki többek között a közelmúltban az Abbath videóit készítette. Szólaljon meg az ördög harangja!

Talán az eddigi legerősebb albumunkat készítettük el. A bezárkózás, az elszigeteltség időszakában készült, egy 100%-osan csináld-magad anyag, hiszen mi magunk vettük fel, Arve volt a producer, a keverést pedig Herbrand Larsen végezte, aki hosszú ideje a csapatunk ‘titkos’ tagja.

Általánosságban a Devil’s Bell súlyosabb és sötétebb, mint a korábbi lemezeink, és ez egyaránt vonatkozik a zenére meg a szövegekre. A dalszerkezetek kicsit összetettebbek, és ez hosszabb nótákat is eredményezett. Egy instrumentális dalt is felvettünk, az pedig jól tükrözi a zenekar kémiáját, a közös játékunk dinamikáját. A 70-es és 80-as években született lemezek organikus érzését akartuk visszahozni, hiszen mi is azokon nőttünk fel, de egy modernebb hangzással.”


www.facebook.com/AudreyHorneOfficialAUDREY HORNE – Devil’s Bell (a 2022-es Devil’s Bell albumhoz)AUDREY HORNE – Devil’s Bell
(04/22 – Napalm)

01. Ashes To Ashes
02. Animal
03. Break Out
04. Return To Grave Valley
05. Danse Macabre
06. Devil’s Bell
07. All Is Lost
08. Toxic Twins
09. From DarknessKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.