Skip to content

AT NIGHT I FLY – Új dal az ősszel érkező második nagylemezről

Szeptember 20-án jelenik meg a magyar progresszív rock/metal csapat, az At Night I Fly új albuma, a collision/fusion/division.

„A zenekar előző albumához – Mirror Maze (2019) – hasonlóan az új kiadvány is egyfajta tematikus antológia – a dalok ezúttal a párkapcsolatok pszichológiai kérdéseit járják körül, mely témához kapcsolódva a „The Sacrificial Lamb” a kapcsolaton belüli erőszakról, a gyermekkori traumák felnőttkori megismétlődéséről, valamint a vallási köntösbe csomagolt abuzív és nárcisztikus viselkedésről szól.”

At Night I Fly – collision/fusion/division
Osiris part I. – Feather, Osiris part II. – Heart, From the Ashes, Chains, The Sacrificial Lamb, Slave, Mitosis, Different Skies, The Sky Above, Distress

„Ütközés, összefonódás, szétválás: minden dal egy kapcsolat történetét meséli el, néhol saját tapasztalatból, máskor mások történetei alapján. Megjelenik a teljes odaadás, a nárcisztikus elnyomás és a tévutak, a ragaszkodás és a búcsú, az elveszettség és az újrakezdés. Ilyen módon a témák túlmutatnak a boldogan éltek, míg meg nem haltak sztereotípiáján és olyan élethelyzeteket is bemutatnak, amik sokszor a külső szemlélők, vagy akár a kapcsolat szereplői számára is láthatatlanok” – magyarázza Bátky ‘BZ’ Zoltán énekes.

Streaming: https://bfan.link/the-sacrificial-lamb

.
A collision/fusion/division dalait alapvetően ismét Horváth András Ádám gitáros és BZ énekes írta, de ezúttal a zenekar többi tagja is hozzátette ötleteit néhány dalhoz. A felvételek gerince András produceri felügyelete mellett, a Transparent Sound stúdióban készült, további felvételeket, a keverést és a mastert pedig Hidasi Barnabás (HL Studio) készítette.

„A munka során ismét a maximumra törekedtünk, és igyekeztünk zenei palettánk legszélesebb spektrumát megmutatni. Így az epikus, filmzenei hangulatoktól, az eddigi legkeményebb At Night I Fly dalon át eljutunk egy egy szál akusztikus gitáros dalig is. A lehető legtöbb ránk hatással lévő zenei stílust felsorakoztatva, az eddigi legkomplexebb, mégis egységes zenei világot mutató anyag jött létre, amire nagyon büszkék vagyunk. Ezt a sokszínűséget vendég vokalisták, egy nyolcfős énekkar és a Netflix, HBO sorozatok és blockbuster mozik zenéiben rendszeresen közreműködő Budapest Art Orchestra 24 tagú vonóskara erősíti. Utóbbit Pejtsik Péter, az After Crying alapítója vezényli, aki ezúttal segítségemre volt a vonós hangszerelések elkészítésében is” – sorolja Horváth András Ádám.

At Night I Fly
Bátky ‘BZ’ Zoltán – ének, vokál (After Crying, Wall Of Sleep, Wendigo, Stonehenge)
Horváth András Ádám – gitár, hangszerelés, producer (After Crying, Dreyelands)
Kővágó Zsolt – billentyűk (Dreyelands, Honeybeast)
Springer Gergely – basszusgitár (Dreyelands)
Vaczó Gábor – dobok (Divided)

Facebook: https://www.facebook.com/atnightiflyband
Instagram: https://www.instagram.com/atnightifly.band

nka
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw