Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

ARCHAIC – Új klip a budapesti thrasherektől: A Cold Embrace

The Endgame Protocol címmel a márciusi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a budapesti thrasher Archaic harmadik albuma. A lemez borítóját Sallai Péter készítette, a csapat új klipje pedig az A Cold Embrace dalhoz készült, amelyet a lemez legslágeresebb darabjának tartanak.

Jósa Tamás (ex-énekes, szövegíró): “Itt kerülünk bajba az elnevezéssel, hisz ugye angol koncepcióban a sakkban a ‘futó’ az a ‘bishop’, tehát püspök. Ez a dal az embereket és társadalmi viselkedést kordában tartó egyházról szól, és annak hazugságairól. Ne érezd azt, hogy egyszer élsz, légy erkölcsös, fogd vissza magad, érezd magad születésedtől bűnösnek, hisz’ majd a halálod után indul csak a buli, de csak ha itt a földi létben nem keversz bajt. Fojtsd el buja ösztöneidet, különben a futó keresztben legyaláz, mint Isten szeme, ami mindent lát, és bármikor felkészületlenül rajtakaphat bármin.”

Az Archaic legutóbbi lemeze a 2017-ben kiadott és nagy sikert aratott How Much Blood Would You Shed to Stay Alive? volt. Erdélyi Péter, a Salvus gitárosa 2018-ban csatlakozott a bandához, majd 2020-ben átvette Jósa Tamás énekes helyét is.


www.facebook.com/ArchaicBand

ARCHAIC – A Cold Embrace (a 2022-es The Endgame Protocol albumhoz)
Erdélyi Péter énekes/gitáros:A Withstanding talán a leghagyományosabb megközelítésű Archaic dal a lemezen, a főtémájában némileg kikacsintás az előző albumra is… (nevet) Az ökölrázós refrén szerintem nagy koncertfavorit lesz.” 

Jósa Tamás (ex-énekes, szövegíró):Ez a királynő dala. A háború tökéletes eszköze egy népirtó fegyver; vírus vagy atomhasítás. Ha feltűnik és elindul, semmi nem marad az útjában, megállíthatatlan, csapdába csalni is lehetetlen. Tudod, hogy ha már támadásba lendült, ha ennyire egymásnak feszült a világ, hogy egyetlen mozdulattal egész városokat és népeket tüntethetnek el, akkor a játszma már a tetőfokára hágott.


ARCHAIC – Withstanding (a 2022-es The Endgame Protocol albumhoz)


ARCHAIC – Endgame Protocol (a 2022-es The Endgame Protocol lemezhez)
ARCHAIC – Behind (szöveges videó, 2021)

ARCHAIC – The Endgame Protocol
(03/01 – H-Music)

01. No One Knows
02. The Truth
03. Behind
04. The Subliminal
05. Lines
06. Withstanding
07. A Cold Embrace
08. From The Undying
09. Endgame Protocol

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.