ARCH ENEMY – Alissa egy éven át Európában élt, hogy gond nélkül elkészülhessen az új lemez

Az Arch Enemy énekesnője, Alissa White-Gluz a brit Hammernek beszélt arról, hogy a világjárvány alatt ideiglenesen Dél-Németországba költözött, hogy problémák nélkül dolgozhasson a július 29-én megjelenő Deceivers albumon, de szót ejtett a régóta készülő szólólemezéről is.

Végül egy teljes éven át Európában maradtam. Nem akartam megkockáztatni, hogy messze legyek a központunktól, ami alapvetően Svédországot és Németországot jelenti, hogy esetleg ne tudjak visszatérni oda. Kibéreltem egy autót, és találtam magamnak egy kis otthont Dél-Németországban; ott maradtam egy egész éven át. Egy stúdiót is felállítottam ott, és folytattam a munkát egy csomó szólóanyagon is.

A szólólemezről: “Igen, dolgozom rajta, de az csak jóval a Deceivers után fog megjelenni. Most az Arch Enemy lemezre az, amire nagyon várhatnak az emberek.


A szólólemezéről már 2017-ben is beszélt Alissa, aki akkor azt mondta, hogy Oliver Palotaival (Kamelot) is írt egy dalt, de összedolgozik Jeff Loomis gitárossal is. A szólóprojekt eredetileg az Arch Enemy korábbi énekesnőjének javaslata volt; Angela Gossow több mint egy évtizede az Arch Enemy és Alissa menedzsere.

“Angela azt mondta nekem: ‘Nos, szükséged van valamire, amivel lekötheted magad, mert tudom, hogy munkamániás vagy. Nem fogsz csak úgy ülni és várni a következő Arch Enemy turnéra. És teljesen igaza volt, szükségem volt valami feladatra. Meg hát rengeteg olyan ötletem van, ami talán nem passzol a bandához, és elég nagy butaság lenne beleerőszakolni ezeket az Arch Enemybe.”

A Duke TV-nek 2017-ben adott interjú idején a szólóalbum fele már meg is volt írva.

“Nem igazán olyan, mint az Arch Enemy, meglehetősen eltér attól, de szerintem elég király. Van például egy dal, amit a Kamelotból Oliverrel (Palotai, billentyűs) írok, és az más, mint a Kamelot, és más, mint az Arch Enemy, de mindkettőből vannak benne elemek.”

A Nevermore egykori gitárosa, Jeff Loomis 2014 végén szállt be az Arch Enemybe, de a 2017-es Will To Power albumon nem szerepelt dalszerzőként. Alissa szólóalbumán azonban lesznek dalai.

“Michael (Michael Amott gitáros) és Daniel (Daniel Erlandsson, az Arch Enemy dobosa) egy annyira összeszokott szerzői páros, hogy igazából túl sok ötletünk is volt – mondta akkor Alissa a francia Loud TV-nek – Jeff és Michael ezért nem ült össze dalokat írni, de Jeff minden ötlete nagyon jó, én már hallottam ezeket, és az emberek is hallani fogják… Jeff lesz az egyik társam a szólóprojektemben, mert hát hogy is mondhatnék erre nemet?!” (nevet)
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.