Skip to content

ARCH ENEMY – Alissa egy éven át Európában élt, hogy gond nélkül elkészülhessen az új lemez

Az Arch Enemy énekesnője, Alissa White-Gluz a brit Hammernek beszélt arról, hogy a világjárvány alatt ideiglenesen Dél-Németországba költözött, hogy problémák nélkül dolgozhasson a július 29-én megjelenő Deceivers albumon, de szót ejtett a régóta készülő szólólemezéről is.

Végül egy teljes éven át Európában maradtam. Nem akartam megkockáztatni, hogy messze legyek a központunktól, ami alapvetően Svédországot és Németországot jelenti, hogy esetleg ne tudjak visszatérni oda. Kibéreltem egy autót, és találtam magamnak egy kis otthont Dél-Németországban; ott maradtam egy egész éven át. Egy stúdiót is felállítottam ott, és folytattam a munkát egy csomó szólóanyagon is.

A szólólemezről: „Igen, dolgozom rajta, de az csak jóval a Deceivers után fog megjelenni. Most az Arch Enemy lemezre az, amire nagyon várhatnak az emberek.


A szólólemezéről már 2017-ben is beszélt Alissa, aki akkor azt mondta, hogy Oliver Palotaival (Kamelot) is írt egy dalt, de összedolgozik Jeff Loomis gitárossal is. A szólóprojekt eredetileg az Arch Enemy korábbi énekesnőjének javaslata volt; Angela Gossow több mint egy évtizede az Arch Enemy és Alissa menedzsere.

„Angela azt mondta nekem: ‘Nos, szükséged van valamire, amivel lekötheted magad, mert tudom, hogy munkamániás vagy. Nem fogsz csak úgy ülni és várni a következő Arch Enemy turnéra. És teljesen igaza volt, szükségem volt valami feladatra. Meg hát rengeteg olyan ötletem van, ami talán nem passzol a bandához, és elég nagy butaság lenne beleerőszakolni ezeket az Arch Enemybe.”

A Duke TV-nek 2017-ben adott interjú idején a szólóalbum fele már meg is volt írva.

„Nem igazán olyan, mint az Arch Enemy, meglehetősen eltér attól, de szerintem elég király. Van például egy dal, amit a Kamelotból Oliverrel (Palotai, billentyűs) írok, és az más, mint a Kamelot, és más, mint az Arch Enemy, de mindkettőből vannak benne elemek.”

A Nevermore egykori gitárosa, Jeff Loomis 2014 végén szállt be az Arch Enemybe, de a 2017-es Will To Power albumon nem szerepelt dalszerzőként. Alissa szólóalbumán azonban lesznek dalai.

„Michael (Michael Amott gitáros) és Daniel (Daniel Erlandsson, az Arch Enemy dobosa) egy annyira összeszokott szerzői páros, hogy igazából túl sok ötletünk is volt – mondta akkor Alissa a francia Loud TV-nek – Jeff és Michael ezért nem ült össze dalokat írni, de Jeff minden ötlete nagyon jó, én már hallottam ezeket, és az emberek is hallani fogják… Jeff lesz az egyik társam a szólóprojektemben, mert hát hogy is mondhatnék erre nemet?!” (nevet)
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw