Skip to content

ANTARES – „Számomra a lemezfelvétel körüli időszak nehéz és sötét volt  személyes okokból”

Tavaly májusban jelent meg az Antares zenekar második albuma, az InSanity, amelyhez egy alapos werkfilm született.

A zenéjével az egyik szélsőségtől a másikig kalandozó progos Antares egy több, mint egy órás werkfilmet jelentetett meg a 2021-es lemezük készítési folyamatáról. A zenekart és Nóniusz Gábor producert Andrási Ingrid kamerája kísérte végig a felvételek alatt, kérdéseinkre pedig Pap „Page” Dávid dobos (Pearls Of Long Loved Years, ex-Nís, ex-Grand Mexican Warlock, ex-Dereng) válaszolt.

Mennyi időt töltöttetek a stúdióban?

Személy szerint nekem a felvételi rész maga egy hétvége volt, mivel sávonként rögzítettük a lemezt és ilyenkor a dob általában az első  a sorrendben. Utána, amikor az akkori munkám engedte, próbáltam a legtöbb alkalommal ott lenni, amikor a srácok vették fel a saját részeiket. Így a felvételi rész összesen olyan 3 hét körüli időintervallum volt. 

A kamerák jelenléte mennyire hatott ki a rátok? Máshogy viselkedtetek volna, ha esetleg nem figyelnek végig?

Andrási Ingrid már a kezdetek óta mellettünk van, mint a zenekar hivatalos fotósa és baráti viszonyban is vagyunk vele, így az ő jelenléte teljesen természetes volt, illetve szinte észrevétlen is, mivel kvázi a háttérben maradt, miközben sok mindent rögzített. Természetesen így is van egy kellemes adag olyan felvétel, ami nem kerülhetett bele a filmbe, de nem dobtuk ki őket!Viszonylag kevés infót csöpögtettetek a felvételek alatt, amíg mások szinte élőben közvetítik a folyamatot. Hogyan jutottatok erre az elhatározásra?

Boti (Kovács Botond – gitáros) azért nem szerette volna – szerintem is jogosan – hogy túl sok információ, esetleg zenei rész kikerüljön idő előtt, mert nagyon eklektikus az anyag és kíváncsiak voltunk a közönség reakciójára. Így még inkább meglepődhettek, amikor először meghallották a teljes és befejezett dalokat. 

A film megjelenése és az album készítése közt szűk egy év telt el. Milyennek érzed a látottakat így, ennyi idővel később?

Számomra a lemezfelvétel körüli időszak nehéz és sötét volt  személyes okokból, így visszaemlékezni felemás érzésekkel tudok. Viszont maga a felvétel és a dalok alakulásának menetét figyelni csodálatos érzés volt és egy nagy segítség. Büszke vagyok a dalokra és a srácokra is, Gáborral együtt dolgozni pedig külön nagyon jó élmény volt! A dob felvételeknél számomra is hihetetlen módon figyelt minden rezdülésemre és mindig a megfelelő mondat hagyta el a száját ahhoz, hogy a legjobban tudjak abban a pillanatban teljesíteni,amiért külön hálás vagyok neki!

Ingrid pedig egy nagyon tehetséges fotós és filmes így nem volt kérdés, hogy szinte szabad kezet kaphat a filmmel kapcsolatban. Csak egy-két dolgot kellett változtatnunk az első vágás után. Örülök, hogy lett egy ilyen nagyobb terjedelmű betekintési lehetőség a felvételi folyamatba, mert én is nagyon szeretem az ilyeneket nézni. Egy jó lehetőség arra, hogy a közönség kicsit közelebb kerülhessen a dalokhoz, illetve hozzánk. 

Játszottatok már sokakkal a European Mantrától Bonnie Tylerig, január 20-án pedig a Special Providence vendégei lesztek.

Nagyon megtisztelő, hogy a Special Providence meghívott minket!!! Az elmúlt időkben ismert okokból nehezebb a koncertezés lehetősége. Mi alapjáraton is minden bulit extra lendülettel éltünk meg, de így el lehet képzelni, milyen készülés és várakozás előz meg egy fellépést. A srácok a Soul Alert című lemezük 10 éves évfordulóját fogják az akkori tagsággal ünnepelni, ez egy nagyon különleges este lesz. Anno a lemezbemutatón is ott voltam a hajón és nagyon elképedtem volna, ha valaki azt mondja, h a 10 éves bál így fog felépülni!


ANTARES – Behind InSanity (werkfilm, 2022)www.facebook.com/antaresbandhun


KERESÉS
Hammerworld No. 350
kapható országszerte!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. SUMO CYCO
  Bystander (dal)
 2. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 3. SET IT OFF
  Punching Bag (dal)
 4. FIFTH ANGEL
  When Angels Kill (dal)
 5. SHALLOW SIDE
  The Worst Kind (dal)
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THY ART IS MURDER
  Join Me In Armageddon (dal)
 2. FUTURE PALACE
  Malphas (dal)
 3. KALLIAS (feat. OLE BØRUD)
  Mouthless Embassy (dal)
 4. HEART OF A COWARD
  Decay (dal)
 5. THE 69 EYES (feat. KAT VON D)
  This Murder Takes Two (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Pushit (dal)
 2. LAST IN LINE
  Ghost Town (dal)
 3. METALLICA
  Too Far Gone? (dal)
 4. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 5. C.O.C.
  On The Hunt (Lynyrd Skynyrd cover) (dal)
HAJÓGYÁR x hw