ÁNGYÁN TAMÁS – Az utolsó album és az utolsó dal Molics Zsoltival: Ketrecharc

Duality II – Ketrecharc címmel megjelent Ángyán Tamás (Sámán, Cool Head Klan, Mamut) multihangszeres (gitárok, Hammond, basszusgitár, hegedű) második szólólemeze, a 2016-os Duality album utódja. Az anyag második (stúdiós) videója a Ketrecharc című dalhoz született, amelyben a november 30-án elhunyt Molics Zsolt (Sámán, Cool Head Klan, Mamut) énekel.

Ángyán Tamás: Ez az utolsó album, amit Zsoltival együtt írtunk, a Ketrecharc pedig az utolsó dal, amit felénekelt…

Eltávozott közülünk a legnagyobb Rock hang! Szerzőtársam és barátom évtizedek óta… Nem tudom felfogni, hogy elment… Kivel fogok zenéről beszélgetni? Kivel fogok dalokat írni? Nyugodj békében Zsoltikám, velünk maradsz mindörökké!



A 9 klasszikus hard rock / heavy metal dalt rejtő albumot négy metal tenor gyilkos énekdallamai teszik igazán különlegessé; a lemezen énekel Gamsz Árpád (Mobilmánia, Avenford), Molics Zsolt (Cool Head Klan, Sámán, Classica, Mamut), Molnár Péter “Stula” (Omen, Stula Rock, Mobilmánia) és Ráduly Levente (Álomút, Szkítia).

Persze nem csak ének-fronton erős az anyag, Ángyán Tamás mellett több ismerős névvel is találkozhatunk: gitáron Alapi István (Edda) és Szijártó Zsolt (Kárpátia, Omen, Akela, After Rain), doboknál Hirleman Bertalan (Edda, Zártosztály, Bikini, Beatrice, stb.) és Hornyák Balázs is erősíti a felhozatalt, továbbá két német zenész, Thomas Jordt (gitár) és Peter Nolte (basszusgitár) is feltűnik a nevek között. A Harag pohara dalban majdnem az összes résztvevő bemutatkozik: a négy énekes mellett Alapi István és Szijártó Zsolt is játszik egy-egy szólót.”


www.facebook.com/zanzatamas



ÁNGYÁN TAMÁS & MOLICS ZSOLT – Ketrecharc
(a 2021-es Duality II – Ketrecharc albumhoz)




ÁNGYÁN TAMÁS (Molics – Gamsz – Stula – Ráduly) – Harag pohara
(a 2021-es Duality II – Ketrecharc albumhoz)








ÁNGYÁN TAMÁS – Duality II. – Ketrecharc
(12/03 – H-Music)

01. Ketrecharc
02. Határvidék
03. Harag Pohara
04. A part
05. Élet amiről álmodtál
06. Vírus
07. E világ Istene
08. Sorsod keze
09. Örökség (instrumental)









KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.