Skip to content

ALLUVIAL: Death Is But a Door EP

A portlandi Alluvial tagjai meglehetősen termékenyek mostanság. Saját állításuk szerint tavaly nyáron megkomponáltak vagy 13-14 dalt. De mielőtt azokból új albumot varázsoltak volna, szerettek volna még kijönni egy EP-vel, mintegy összekötő kapocsként a 2021-es Sarcoma és a következő nagylemez között. Nos, elhallgatva a Death Is but a Door négy szerzeményét, nagyon örülök, hogy így gondolkodtak!

Ez a 17 perces EP irgalmatlan keménységgel száguld át rajtunk. Még akkor is, ha tulajdonképpen csak két igazán gyors kompozíciót tartalmaz. De engem így is letaglóz a súlyos megszólalása, a rémisztő atmoszférája, a disszonáns hangulatok felvonulása. És imádom, hogy a gitáros Wes Hauch nem csak a riffelések vagy a szólók intenzív sorba állítására megy rá, hanem több esetben oda nem illő bepengetésekkel emeli még magasabbra a hanghordozó alapból is nyugtalanító jellegét. Nem is csoda, hogy a meglepően epikusra vett címadó dalhoz készült klip rendezője – aki egyébként maga is zenész -, Juan Carlos Escobar Salazar is azonmód Alluvial-rajongóvá vált, amint meghallotta a srácok technikás, brutális előadását. És pont ez a szerzemény az, amely tökéletesen bizonyítja, hogy Zach Deanék nem csak a zúzáshoz értenek, hanem akár lassabb tempókban, dallamos vokálok(!) kíséretében is bármikor képesek megteremteni egy félelemkeltő hangulatot.

Szóval, ha az említett 13-14 megkomponált dal is ugyanezt a színvonalat képviseli, akkor egy elképesztően erős Alluvial-album van készülőben. Csak győzzük kivárni!

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw