Skip to content

ALICE COOPER – Itt az első dal a februári albumról: Rock & Roll

Detroit Stories címmel február 26-án lát majd napvilágot Alice Cooper új stúdióalbuma, első előzetesként pedig már lehet is ismerkedni a Rock & Roll címet viselő dallal, a lemez nyitónótájával. A Rock & Roll eredetileg egy 1970-ben kiadott The Velvet Underground dal, Lou Reed szerzeménye.

A Detroit Stories album producere ezúttal is Bob Ezrin (Pink Floyd, KISS, Deep Purple stb.) volt, és felkerül rá a tavalyi Breadcrumbs EP-ről négy dal, de más verzióban.

Az eredeti Alice Cooper zenekar 1970-ben tette át székhelyét Detroitba, ott kezdtek dolgozni egy fiatal producerrel, Bob Ezrinnel, az első közös sikerük pedig az 1970 végén kiadott I’m Eighteen dal volt. A többi már történelem…


Alice Cooper:Detroit volt akkoriban a heavy rock központja. Nyomulhattál például az Eastownban, ahol 4 dollárért megnézhetted Alice Coopert, Ted Nugentet, a The Stooges-t és a The Who-t, a következő hétvégén meg a Grandéban játszott az MC5, a Brownsville Station és a Fleetwood Mac, vagy Savoy Brown vagy a The Small Faces. Soft-rockot nem játszhattál ott, mert azonnal szétrúgták volna a seggedet!…


www.facebook.com/AliceCooper

…Los Angelesnek is megvolt a maga hangzása, ott volt a The Doors, a Love és Buffalo Springfield, San Francisco-ban meg a Grateful Dead és a Jefferson Airplane. New Yorkban ott volt a The Rascals és a The Velvet Underground. A dühös hard rock szülőhelye azonban Detroit volt.

Az USA-ban sehol sem értékelték az Alice Cooper-féle gitárközpontú hard rock hangzást és az őrült színpadi show-nkat, leszámítva Detroitot. Az a város volt a számkivetettek menedéke. És amikor kiderült, hogy jómagam Detroit keleti részén születtem… már otthon is érezhettük magunkat.Az új album – 50 évvel később – az akkori szellemiséget ünnepli, és legendás helyi zenészek is játszanak a lemezen, többek között Wayne Kramer (az MC5 gitárosa), Johnny „Bee” Badanjek (a Detroit Wheels dobosa), Paul Randolph (legendás detroiti jazz / R&B basszer), valamint a Motor City Horns.ALICE COOPER – Rock & Roll (a 2021-as Detroit Cities album előzeteseként)

ALICE COOPER – Detroit Stories
(02/26 – EarMusic)

01. Rock & Roll
02. Go Man Go (album verzió)
03. Our Love Will Change The World
04. Social Debris
05. $1000 High Heel Shoes
06. Hail Mary
07. Detroit City 2021 (album verzió)
08. Drunk And In Love
09. Independence Dave
10. I Hate You
11. Wonderful World
12. Sister Anne (album verzió)
13. Hanging On By A Thread (Don’t Give Up)
14. Shut Up And Rock
15. East Side Story (album verzió)


Májusban egy Don’t Give Up című, videoklippel kísért új dallal jelentkezett a sokk-rock mestere, Alice Cooper. A karanténvideóban nem csupán Alice és zenésztársai szerepelnek, hanem egy pár héttel korábbi felhívás nyomán rengeteg rajongó is.

„Ez a dal arról szól, amin most mindannyian keresztülmegyünk. És a kitartásról, az összefogásról, a közös harcról. Ez a videó nem születhetett volna meg nélkületek… és ki tudja, talán még szerepelsz is benne! Bármit is teszel… Ne add fel!”

Hangmérnökök: Al Sutton, Tommy Henriksen, Brian Moncarz, Bob Ezrin, Diego Diaz & Julian Shank,
keverés: Bob Ezrin, Brian Moncarz & and Julian Shank.


ALICE COOPER – Don’t Give Up (2020)KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw