Skip to content

ALICE COOPER – Februárban jön az új album, videóval a második dal: Our Love Will Change The World

Detroit Stories címmel február 26-án lát majd napvilágot Alice Cooper új stúdióalbuma, második előzetesként pedig már lehet is ismerkedni a videóval kísért Our Love Will Change The World dallal.

A lemez nyitónótája, az elsőként bemutatott Rock & Roll eredetileg egy 1970-ben kiadott The Velvet Underground dal, Lou Reed szerzeménye. A Detroit Stories album producere ezúttal is Bob Ezrin (Pink Floyd, KISS, Deep Purple stb.) volt, és felkerül rá a tavalyi Breadcrumbs EP-ről négy dal, de más verzióban.


Alice Cooper:Úgy hiszem, hogy az Our Love Will Change The World egyike a legszokatlanabb dalaimnak. Egy detroiti dalszerzőtől jutott el hozzánk, és annyira furcsa, mert a nóta nagyon boldognak tűnik, de amit üzen, abban nincs semmi boldogság. Egy bizarr ellentét jellemzi az egész számot. Első hallásra is megértettem az üzenetét, és rögtön azt mondtam, hogy rendben, ez tényleg valami egészen más… A zene üzen valamit, a szöveg meg pont nem azt. Szeretem ezt a dalt. Nagyon eltér mindentől, ami az új lemezen hallható.


www.facebook.com/AliceCooper

Az eredeti Alice Cooper zenekar 1970-ben tette át székhelyét Detroitba, ott kezdtek dolgozni egy fiatal producerrel, Bob Ezrinnel, az első közös sikerük pedig az 1970 végén kiadott I’m Eighteen dal volt. A többi már történelem…

Alice Cooper:Detroit volt akkoriban a heavy rock központja. Nyomulhattál például az Eastownban, ahol 4 dollárért megnézhetted Alice Coopert, Ted Nugentet, a The Stooges-t és a The Who-t, a következő hétvégén meg a Grandéban játszott az MC5, a Brownsville Station és a Fleetwood Mac, vagy Savoy Brown vagy a The Small Faces. Soft-rockot nem játszhattál ott, mert azonnal szétrúgták volna a seggedet!…

…Los Angelesnek is megvolt a maga hangzása, ott volt a The Doors, a Love és Buffalo Springfield, San Francisco-ban meg a Grateful Dead és a Jefferson Airplane. New Yorkban ott volt a The Rascals és a The Velvet Underground. A dühös hard rock szülőhelye azonban Detroit volt.

Az USA-ban sehol sem értékelték az Alice Cooper-féle gitárközpontú hard rock hangzást és az őrült színpadi show-nkat, leszámítva Detroitot. Az a város volt a számkivetettek menedéke. És amikor kiderült, hogy jómagam Detroit keleti részén születtem… már otthon is érezhettük magunkat.Az új album – 50 évvel később – az akkori szellemiséget ünnepli, és legendás helyi zenészek is játszanak a lemezen, többek között Wayne Kramer (az MC5 gitárosa), Johnny „Bee” Badanjek (a Detroit Wheels dobosa), Paul Randolph (legendás detroiti jazz / R&B basszer), valamint a Motor City Horns.ALICE COOPER – Our Love Will Change The World (a 2021-as Detroit Cities album előzeteseként)ALICE COOPER – Rock & Roll (a 2021-as Detroit Cities album előzeteseként)
ALICE COOPER – Detroit Stories
(02/26 – EarMusic)

01. Rock & Roll
02. Go Man Go (album verzió)
03. Our Love Will Change The World
04. Social Debris
05. $1000 High Heel Shoes
06. Hail Mary
07. Detroit City 2021 (album verzió)
08. Drunk And In Love
09. Independence Dave
10. I Hate You
11. Wonderful World
12. Sister Anne (album verzió)
13. Hanging On By A Thread (Don’t Give Up)
14. Shut Up And Rock
15. East Side Story (album verzió)


Májusban egy Don’t Give Up című, videoklippel kísért új dallal jelentkezett a sokk-rock mestere, Alice Cooper. A karanténvideóban nem csupán Alice és zenésztársai szerepelnek, hanem egy pár héttel korábbi felhívás nyomán rengeteg rajongó is.

„Ez a dal arról szól, amin most mindannyian keresztülmegyünk. És a kitartásról, az összefogásról, a közös harcról. Ez a videó nem születhetett volna meg nélkületek… és ki tudja, talán még szerepelsz is benne! Bármit is teszel… Ne add fel!”

Hangmérnökök: Al Sutton, Tommy Henriksen, Brian Moncarz, Bob Ezrin, Diego Diaz & Julian Shank,
keverés: Bob Ezrin, Brian Moncarz & and Julian Shank.


ALICE COOPER – Don’t Give Up (2020)KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw