ABSENT IN BODY – Közös zenekarban Igor Cavalera és a Neurosis gitárosa, új dal érkezett

Plague God címmel március 25-én jelenik meg a debütáló albuma annak az Absent In Body formációnak, amelyben az ex-Sepultura dobos, Igor Cavalera és a Neurosis gitárosa, Scott Kelly egyesítette erőit. Második előzetesként már itt is van a videóval kísért Sarin tétel.

Az Absent In Body-ban Igor és Scott mellé az Amenra gitárosa, Mathieu J. Vandekerckhove és énekese, Colin H. Van Eeckhout sorakozott fel.

Van Eeckhout:Az emberiség pusztulása önbeteljesítő jóslat. Az információk áradatát az univerzum egyetlen empatikus organizmusa sem képes kezelni. A természet sarokba szorítva, önpusztító módszereink utolérték, ő pedig elküldi a vadállatait, hogy végleg lerendezze a dolgokat. Állítsa helyre az egyensúlyt a tűz, a víz, a föld és a szél. Amíg végül az emberiség fel nem zabálja önmagát. A tények már nem tények, és úgy tűnik, hogy a tudományt az értelmezhetetlen információk új istenei letaszították a trónjáról. A történetet egy új fajta meséli el, miközben szaringáz pihen a tüdődben.

A sikoly az enyém. Olyan hangos. De senki sem jött. Egy halotti máglya. A lángok olyan magasak, hogy az eget égetik. Szörnyű a fájdalom. Mindenhol. Istenek birodalmában. Közeleg az eső. Mindent elnyel.

A Sarin egyben egy közvetlen tisztelgés Dwid Hellion előtt, aki az Integrityvel megírt egy azonos című dalt. Nélküle sosem ismertük volna meg egymás, és az AIB sosem született volna meg.

Vandekerckhove:Nem szabtunk magunknak semmilyen korlátot. A zenénk minden kompromisszum nélkül született; összejöttünk, és hagytuk, hogy az inspiráció teljesen szabadon szárnyaljon. Ebben rejlik az album szépsége és ereje.

Igor Cavalera:Nagyszerű érzés olyan előremutató gondolkodású emberekkel együttműködni, mint Colin, Mathieu és Scott. A zene sűrű és hátborzongatóan brutális, vagyis hasonló a korhoz, amelyben élünk.
ABSENT IN BODY – Sarin (a 2022-es Plague God albumról)


ABSENT IN BODY – The Acres/The Ache (a 2022-es Plague God albumhoz)ABSENT IN BODY – Plague God
(03/25 – Relapse)

01. Rise From Ruins
02. In Spirit In Spite
03. Sarin
04. The Acres/The Ache
05. The Half Rising Man

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.