Skip to content

A nyár a megújulás időszaka

Itt a nyár, egyre hosszabbak a nappalok, jólesik kint lenni az udvaron, pihenni a teraszon, beszélgetni, iszogatni a barátokkal, sütögetni, zenét hallgatni közben. A nyár a pihenés időszaka, azonban remek lehetőséget is nyújt a több szabadidő a lakásfelújításhoz is.

Cikkünkben egy különleges módját mutatjuk be a dekorálásnak: a Kerma Design kültéri falpaneljeit ajánljuk figyelmedbe. Ezekkel az elemekkel ugyanis gyorsan, egyszerűen, fillérekből tudod megújítani a teraszt vagy megváltoztatni a ház, garázs külső kinézetét.

Mi is az a falpanel?

A falpanel egy nagy népszerűségnek örvendő dekorációs elem, amelyet sima felületre tudsz feltenni. Kültéri burkolás esetében ez lehet egy festett fal, OSB lap vagy gipszkarton. Nagyon sokféle változata létezik, de talán a legismertebbek a konyhai falpanelek, amelyek jellemzően a mosogató mögé kerülnek.

Nem véletlenül! Ezek a burkolatok ugyanis könnyen tisztíthatók, sokkal ellenállóbbak, mint maga a falfelület, elég csak lemosni őket, hogy eltűnjön róluk a kosz. A szobákban textil vagy műbőr fali paneleket szokás tenni az ágyvégek mögé, falvédőként lehet őket használni.

Vannak még PVC-ből készült változatok is, amelyek leginkább a vizes helyiségekben kapnak helyet, például egy csempemintás panel a fürdőszobában jól mutat. Az étkezőbe a legtöbben lamellás burkolatot választanak, ez most nagy divat. A nappalik díszítésére leginkább a polisztirol fali paneleket rendelik a Kerma Designtól, olyat, ami festhető is, ezek akár a mennyezetre is kerülhetnek a csillár köré.

Ám a polisztirolból készült modellek egy része kültéren is megállja a helyét! Ezek azok a Stikwall falpanelek, amelyeket részletesebben mutatunk most be cikkünkben.

Stikwall falpanelek kültérre

Bár ha lakásdekorálásról van szó, elsősorban a beltéri helyiségek díszítésére, felújítására gondolunk, nagyon sokat tehetünk a homlokzat megváltoztatásáért is egyszerű, pénztárcabarát módon.

Válaszd a 3D hatású Stikwall fali burkolatokat, ha egy kis újdonságra vágysz! Nagyon sokféle lehetőséged van, hiszen ezek a következő mintázatokban érhetők el:

• Kőhatású
• Téglahatású
• Fahatású (deszkamintázattal például)
• Márványhatású

Neked milyen a teraszod? A rusztikus vagy inkább egy elegánsabb stílus híve vagy? Esetleg az loft dizájnért vagy oda? Választhatsz e szerint is, de a színek alapján is meghozhatod a döntésed.

A Stikwall falpanelek alkalmasak a lábazat kialakítására, a homlokzat egy részének fedésére. Nemcsak esztétikai szempontból szerencsés ez a megújulás, hanem azért is, mert ezek a panelek ugyanolyan könnyen takaríthatók, tisztán tarthatók, mint a beltériek.

Hogyan kell feltenni a falpaneleket?

A rendelést követően vágd méretre a kapott elemeket, kend be a hátsó felüket kültéri ragasztóval, illeszd őket a megtisztított falra és a fújd át őket UV-álló lakkal! Ezzel eléred, hogy valóban időjárásállók legyenek.

Ez a fajta munka testednek-lelkednek is jót tesz majd, hallgass közben vidám zenéket, akár a barátokat is bevonahatod a dekorálásba! Élvezd a nyarat az új környezetedben!

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw