Skip to content

A Metallica kétrészes M72 koncertje a mozivásznakon!

A Pannónia Movie Kft. révén hazánkba is eljut a legendás együttes arlingtoni duplafellépésének mindkét része a texasi show-k másnapján.

A banda idei új nagylemezének megjelenése után kezdett világkörüli turnéba, amelynek egyik különlegessége, hogy a tartott két előadás menete teljesen más zenei listából áll. A Dallas Cowboys NFL csapat otthonában, a texasi Arlington AT&T Stadionjában augusztus 19. és 21. az M72 koncertsorozat két időpontja, melyet szerte Észak-Amerikában, valamint Közép-, és Dél-Amerika nagyobb részén teljesen élőben moziba is küldenek.

A többi földrészen, azaz a maradék Latin-amerikai országokban, Európában, Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és Óceániában a vágatlan felvétel pár óra csúsztatással az adott időzóna főműsoridejéhez igazítottan kerül szatellit sugárzásra augusztus 19-én és 21-én – de esetünkben magyar idő szerint az éjszaka közepén eleve már e napokon zajlódnak az események.

A több, mint 50 átvevő ország között kishazánk is szerepel, méghozzá a Pannónia Movie Kft.-nek köszönhetően. Az említett napokon a kétrészes, közel 3 órás koncertélmény 16:30-tól és ráadásként 20:00-tól is átélhető lesz a Cinema MOM, a Pólus Mozi, a GoBuda Mozi és a Lurdy Mozi termeiben.

A Metallica új lemezét, a „72 Seasons”-t eleve debütáló albumok, a „Kill ’Em All” 40. jubileumára időzítették, tehát az M72 turné nemcsak a friss dalokról szól, hanem 1981 óta íródó történtük egészéről, így a kétrészes esemény több, mint 30 számot vonultat föl a banda diszkográfiájából. A show egy különleges színpadelrendezéssel fut, amely 360 fokban lehetővé teszi a fellépés mozis közvetítését, ezáltal minden rajongó tényleg a legközelebb érezheti majd magát a történésekhez.

Az április közepén, sajátkiadásban megjelent „72 Seasons”-t a zenei szaksajtó kritikusai közül pl. a Rolling Stone is szép szavakkal illette. A James Hetfield és Lars Ulrich által vezetett együttes ezelőtt 2016-ban jelentkezett nagylemezzel utoljára, most pedig Gred Fidelman produceri segítségével született meg a 77 perces, 12 dalos album, melynek globális premierjét a Pannónia Movie Kft. szintén elhozta tavasszal.

Akár az akkori kimaradóknak, akár a már akkor is jelenlévő szerencséseknek ismét itt egy remek alkalom, hogy kiéljék nagyvásznas kép-, és hangrendszerrel Metallica rajongásukat. Jegyek már kaphatók az említett mozik weboldalán.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw