Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

ZORALL – Miből főzzünk pálinkát?

Egy új dallal, és a hozzá készített, ütős képi világú videoklippel jelentkezett a Zorall. A Miből főzzünk pálinkát? címet kapott friss szerzeményük néhány koncerten élőben már debütált, és gyorsan tegyük hozzá, hogy – vélhetően nagyrészt a szövegének köszönhetően – azonnal elnyerte a közönség azon részének rokonszenvét, akik teljesen azonosulni tudnak a nótában felvetett konkrét problémával (és ennek megoldásával). A többiek pedig szimplán egy újabb értékes gyöngyszemet fűzhettek az eddigi kedvenc Zorall slágereikből álló képzeletbeli füzérre.

Hangya a dal megszületéséről: “Már kész voltunk viszonylag a lemezzel, amikor mondta Kori, hogy van még egy szövege. Telefonba nekem fel voltak játszva ötleteim, abból néztem hozzá valamit, Bence meg picit átfaragta. Tökre tetszik benne ez a kicsit Claptonos gitár.”

Kori társszerzőként: “Az a vicc, hogy a saját zenekarommal ezt picit inkább ilyen punkosan szerettem volna megcsinálni, de még nem jutottunk odáig, hogy ott gatyába rázzuk. Bedobtam, mint ötletet a Zorallnál, Hangya meg mondta, hogy neki meg van egy olyan akusztikus témája, amivel érdemes lenne összeereszteni.”

Hangya a videóklipről: “Már ahogy kipattant ez a dalötlet, azonnal azon agyaltunk, hogy mi legyen majd a hozzá készített klipben. Először olyan felvetés is volt, hogy ezt a pálinkafőzés dolgot is belecsempésszük a filmbe, de a hivatal, a világvége hangulat/milliő mindenféleképpen legyen benne. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, ez változott – egy az egyben rábíztuk Bencére a megvalósítást, hiszen neki most már jóval nagyobb filmes tapasztalata van, mint nekünk. Így jutottunk el a fóti homokbányához… ahol egyébként pont előttünk néhány nappal fejeződtek be a Dűne következő részének forgatási munkálatai.

Vittük a komplett stábot, sátrakat, és annyira sivatagi volt a hangulat, hogy az erős szél miatt még homokviharba is keveredtünk, utána otthon is zizegtek a szemcsék a fogaink alatt, meg folyt a ruháinkból a homok, szóval ténylegesen egy mini Szaharában dolgoztunk. (nevet) Attilának van egy kis terepjárója, amit ő telepjárónak hív (nevet), mondta, hogy kipróbálja itt… hát, néhol beásta magát rendesen a nagy menetben. Tízemeletes ház méretű dombokon mászkáltunk, mi is segítettünk felhurcolni a cuccokat a jelenetekhez, nem túlzás, tényleg kemény meló volt az a nap.”

Barbaró kommentárja: “Ahogy látható, képpárokat használtunk a klipben, például Hangya egy olyan jómódú akárkit alakított, aki egy fullos járgánnyal beáll egy benzinkútra, és marhára nem érdekli, hogy mennyibe kerül a benzin, aztán amikor fordul egyet a világ, két üres kannával bandukol a sivatagban… mint a Mad Max-ben. Én meg egy borzalmas pörgésben élő üzletembert játszok, a futópadon rohanok, miközben egyik kezemben hamburger, a másikban számológép, (a harmadikban telefon) van, és amikor beüt a világvége, csak ülök a nagy semmiben… számolom a homokszemeket.” 

A dal, és a kisfilm szerepe egyrészt, hogy megjelenítse az energiapazarló világ és ennek vélhető/várható következményeinek szembenállását, másrészt, hogy felvezesse a zenekar augusztus 5-én érkező Fordított világ című új nagylemezét, amelyet fizikai valójában másnap, a Barba Negras koncerten vehetnek kézbe a rajongók.

Esemény: www.facebook.com/events/715786939440821

A 2020 nyarától új frontemberrel, Koroknai Árpád énekessel tovább zakatoló banda május végén a húsz éves jubileum tiszteletére egy Zorall 20 című „maximális kislemezzel” jelentkezett – egy Kori hangjával megszólaló 10 számos best of válogatással, ami egy studio live felvétel, e mellé került fel bónuszként a korongra a digitális single-ként is kiadott Az emlékezés dala, illetve még egy új szerzemény, a Hamis álmok. Mindkét szám természetesen a pár hét múlva kiadásra kerülő Fordított világ CD-n is helyet kapott.

A zenekar által megálmodott, a hazai rock és metal színtér legnagyobb képviselőit színpadra állító Tábor Fesztivál – immár tizennegyedik alkalommal – idén augusztus 24-27. között várja az érdeklődőket, a helyszín hagyományosan az alsóörsi Pelso Camping.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV