Skip to content

ZORALL – Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel

Fémforgácsok címmel megjelent a Zorall legújabb nagylemeze, egyben az első Koroknai Árpád énekessel (Kori, ex-Omen, ex-P. Box).

A 11 dalos albumon a már jól ismert zorallos ötvözetek mellett 3 saját szerzemény is helyet kapott, valamint egy Petőfi Sándor vers, a Füstbe ment terv megzenésítése. A legutóbbi Presszó Metalhoz hasonlóan ezt a lemezt is Závodi Gáborral rögzítették, a borítót pedig Gróf Balázs készítette. Bele is hallgathatsz az új dalokba!


Korábban két előzetes számot mutattak be, a Jég dupla whiskyvelt, amelyhez a Viszkisként elhíresült Ambrus Attilával forgattak klipet, valamint a szöveges videóval kísért Ezüst esőt.

www.facebook.com/ZorallzenekarA lemez továbbra is megrendelhető
a zenekar honlapján, hétfőtől a ReLay és InMedio hálózataiban is meg lehet vásárolni HammerWorld CD-Specialként, illetve elérhető a lemez a MediaMarkt kínálatában is.

Az album megrendelése itt lehetséges.

Barbaró Attila a friss lemezzel kapcsolatos munkáról:

Az előző lemez irányvonalát folytattuk, maradtunk a metalosabb hangzásnál! Korival nagy öröm volt együtt dolgozni, nagyon gördülékenyen és profin vette az akadályokat, hiszen néhány próba után már a stúdióban voltunk, végeredmény pedig magáért beszél! Lassan 20 éves a Zorall, ez a lemez pedig most nagy kedvencem lett, a saját nóták közül a Szombat szakítsd szét a személyes kedvencem!


ZORALL – Ízelítő – a 2020-as Fémforgácsok album
Hangya a lemez felvételeiről és az énekesváltásról:

Ha jól számolom ez a 12. Zorall album, és ennyit még egy lemezzel se dolgoztunk! Tavaly szeptemberben kezdtük a demózást, idén januárban pedig a felvételeket. Februárban az akkori influenza, vagy már lehet, hogy a Covid előfutáraként a teljes stúdiós gárda lebetegedett, így csak márciusban tudtuk folytatni a munkát. Tulajdonképpen Bence és Attila épp aznap írták meg a stúdióból, hogy elkészültek, amikor bejelentették a koncertek és egyéb rendezvények szigorítását. Ezt követően már csak távmunkában tudták csiszolgatni a lemezt.

Júniusban Szendrey Zsolt bejelentette, hogy ezt a lendületet a jövőben nem bírja tovább. Azt az évi 100-150 fellépést amit a Zorall zenekarral adunk, a családja és egyéb munkái miatt nem tudja vállalni. Szasza kérését tiszteletben tartottuk, viszont mi egy percig sem szerettünk volna emiatt megállni, így castingot hirdettünk. Ekkorra találtuk meg Koroknai Árpit, aki korban és zenei kvalitásban is stimmelt.

Néhány próba és közös beszélgetés után már biztosak voltunk benne, hogy Kori lesz az emberünk. Kb. két hét kemény gyakorlás után fel is tolta a lemezt a stúdióban. Őszinte leszek, ennyire még sosem voltam elégedett a végeredménnyel! Ráadásul végre egy olyan énekhanggal, amire titkon mindig is vágytam. Kori új kapukat nyitott a Zorall életében! Már alig várom, hogy elkezdjük a következő lemezt!”
Következő Zorall koncertek:

Október 2. – Debrecen, Roncsbár
Október 3. – Kaposvár, Hang-Ár
Október 16. – Szarvas, Zebra Club
Október 24. – Budapest, Barba Negra (+Lord)
Október 30. – Pécs, Pécsi Est
Október 31. – Szekszárd, Szekszárdi Est

November 6. – Tatabánya, Roxxy Music
November 7. – Gyöngyös, Start Műhely
November 14. – Szolnok
November 28. – Dunaújváros, Kaptár Music Pub

December 3-6. – Zorall – Junkies erdélyi túra
December 11. – Győr, Dongó Live Music Hall
December 12. – Komló
December 19. – HajdúszoboszlóZORALL – Ezüst eső (a 2020-as Fémforgácsok album előzeteseként)„Az új klipben a Viszkis egy szerelmi csalódás miatt neki indul a budapesti éjszakának. Jó néhány ital után, céltalanul bolyong a városban, szivecskét tetovált és még egy motoros csapathoz is becsatlakozik! Ambrus Attila – mint keramikus – a fesztiválokon is kint szokott lenni, mi is így ismertük meg, és azonnal igent mondott, mikor megkerestük, főleg, hogy a dalválasztás is tetszett neki, mivel köztudottan szereti a whiskyt… A 16-17 órás forgatás remek hangulatban telt, Attila rengeteget sztorizott, alig győztük követni!”ZORALL – Jég dupla whiskyvel (a 2020-as Fémforgácsok album előzeteseként)ZORALL: Fémforgácsok
(09/18 – Edge / HMR Music)

01. Most kéne abbahagyni
02. Jég dupla whiskyvel
03. Füstbe ment terv
04. Ringasd el magad
05. Ezüsteső
06. Táncoló fekete lakkcipők
07. Fémforgácsok
08. Távollét
09. Űrmese
10. Nem leszek a játékszered
11. Szombat szakíts szét


A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw