ZISKÓ OLIVÉR – 3 új videó a készülő Global Warning lemezről

2022-ben jelenik meg Ziskó Olivér dobos új lemeze, a Global Warning. Olivér nevét elsősorban a Sear Bliss, de akár az Alfred’s Violin révén is ismerheted. 2018-ban jött ki az instrumentális szólóalbuma, A csodaszarvas, a folytatás pedig javában készül. A lemezen többek között Derek Sherinian is játszik.

Végre felkerült a világhálóra 3 további dal az albumról, amelyen már jó ideje dolgozom. A bónuszokkal együtt 73 percnyi zeneanyag gyűlt össze, tehát akár dupla lemeznek is nevezhetjük a kis csúszással, 2022-ben megjelenő Global Warningot.

Eddig négy dal klipjét hoztuk ki, amelyekhez most csatlakozik további három. A lemezen összesen 12+2 tétel lesz hallható.


OLIVER ZISKO – Travelin’ (feat. Derek Sherinian, Anthony Crawford, Marius Pop)Alapvetően nem progresszív zenei ritmusokból szerettem volna építkezni az albumon. A Travelin’ nóta ritmikai ötleteit pl. Jojo Mayer és Steve Smith játéka ihlette. Aztán megkaptam Derek Sheriniantől a szólósávokat és egy kicsit hozzányúltam a dalhoz. Derek egy ikonikus figura. A rá jellemző stílust hozza, és azt a hangszínt használja, amelyről nem lehet nem ráismerni a játékára. Mint ahogy a Dream Theaterben, a Sons of Apollo-ban vagy a Planet X-ben megszokhattuk tőle. (Sajnos tőle csak audio sávokat kaptam.)

A Travelin’ klip további közreműködői Anthony Crawford (basszgitár) és Marius Pop (gitár) akik egyben a korábbi Ghost Notes videó vendégzenészei is voltak. Marius nagy segítség volt a dal végleges formájának kialakításában és ragaszkodott hozzá, hogy ő legyen a hangmérnök. Mark Mihelével közösen keverték a Rootz Music Studio-ban, Romániában.

A dob felvételénél most is – ahogy a lemez többi számánál – ragaszkodtam hozzá, hogy egy take-re menjen és a keverés során ne legyen editálva/kvantizálva amit feldoboltam. A videók és audiók egyszerre készültek. A „Travelin”-nel egyidőben további dalokat is rögzítettünk. Ezzel kezdtük a sort. Az első take után mentünk is a következő dalra, tehát kb 10 perc alatt megvoltunk. A mozgó kamera képével készült egy drum playthrough is.

A Plastic vendégzenésze egy másik kedvenc billentyűsöm, Kaltenecker Zsolt. Nagy öröm számomra, hogy ő is közreműködik a lemezen. Korábban volt már egy kooperációnk Erdei Péter barátom brilliáns Soulwaves szerzeményében. A Plastic dalt Miski Ádám programozta, őrületes ritmikus zajokkal telepakolva – ami nekem tetszik… (nevet)


OLIVER ZISKO – Plastic (feat. Zsolt Kaltenecker)


A The Originben is két kedvencemet hívtam segítségül. Papesch Péter basszusgitározik és Gotthárd Misi gitározik. Mindketten nagyon eltalálták azt a feelinget, ami passzol ehhez a tételhez. Bocs az őrületes szinti dallamokért! Ennek most harsognia kellett…

A Plastic és a The Origin hangmérnöke Scheer “Max” Viktor volt.


OLIVER ZISKO – The Origin (feat. Mike Gotthard & Peter Papesch)

Még 4 további videokliphez vannak videofelvételeim, amelyeken nemsokára elkezdünk dolgozni. Ezek majd a lemez megjelenéskor vagy valamivel előtte lesznek beütemezve.”

www.oliverziskodrummer.com

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.