Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

ZISKÓ OLIVÉR – 3 új videó a készülő Global Warning lemezről

2022-ben jelenik meg Ziskó Olivér dobos új lemeze, a Global Warning. Olivér nevét elsősorban a Sear Bliss, de akár az Alfred’s Violin révén is ismerheted. 2018-ban jött ki az instrumentális szólóalbuma, A csodaszarvas, a folytatás pedig javában készül. A lemezen többek között Derek Sherinian is játszik.

Végre felkerült a világhálóra 3 további dal az albumról, amelyen már jó ideje dolgozom. A bónuszokkal együtt 73 percnyi zeneanyag gyűlt össze, tehát akár dupla lemeznek is nevezhetjük a kis csúszással, 2022-ben megjelenő Global Warningot.

Eddig négy dal klipjét hoztuk ki, amelyekhez most csatlakozik további három. A lemezen összesen 12+2 tétel lesz hallható.


OLIVER ZISKO – Travelin’ (feat. Derek Sherinian, Anthony Crawford, Marius Pop)Alapvetően nem progresszív zenei ritmusokból szerettem volna építkezni az albumon. A Travelin’ nóta ritmikai ötleteit pl. Jojo Mayer és Steve Smith játéka ihlette. Aztán megkaptam Derek Sheriniantől a szólósávokat és egy kicsit hozzányúltam a dalhoz. Derek egy ikonikus figura. A rá jellemző stílust hozza, és azt a hangszínt használja, amelyről nem lehet nem ráismerni a játékára. Mint ahogy a Dream Theaterben, a Sons of Apollo-ban vagy a Planet X-ben megszokhattuk tőle. (Sajnos tőle csak audio sávokat kaptam.)

A Travelin’ klip további közreműködői Anthony Crawford (basszgitár) és Marius Pop (gitár) akik egyben a korábbi Ghost Notes videó vendégzenészei is voltak. Marius nagy segítség volt a dal végleges formájának kialakításában és ragaszkodott hozzá, hogy ő legyen a hangmérnök. Mark Mihelével közösen keverték a Rootz Music Studio-ban, Romániában.

A dob felvételénél most is – ahogy a lemez többi számánál – ragaszkodtam hozzá, hogy egy take-re menjen és a keverés során ne legyen editálva/kvantizálva amit feldoboltam. A videók és audiók egyszerre készültek. A „Travelin”-nel egyidőben további dalokat is rögzítettünk. Ezzel kezdtük a sort. Az első take után mentünk is a következő dalra, tehát kb 10 perc alatt megvoltunk. A mozgó kamera képével készült egy drum playthrough is.

A Plastic vendégzenésze egy másik kedvenc billentyűsöm, Kaltenecker Zsolt. Nagy öröm számomra, hogy ő is közreműködik a lemezen. Korábban volt már egy kooperációnk Erdei Péter barátom brilliáns Soulwaves szerzeményében. A Plastic dalt Miski Ádám programozta, őrületes ritmikus zajokkal telepakolva – ami nekem tetszik… (nevet)


OLIVER ZISKO – Plastic (feat. Zsolt Kaltenecker)


A The Originben is két kedvencemet hívtam segítségül. Papesch Péter basszusgitározik és Gotthárd Misi gitározik. Mindketten nagyon eltalálták azt a feelinget, ami passzol ehhez a tételhez. Bocs az őrületes szinti dallamokért! Ennek most harsognia kellett…

A Plastic és a The Origin hangmérnöke Scheer “Max” Viktor volt.


OLIVER ZISKO – The Origin (feat. Mike Gotthard & Peter Papesch)

Még 4 további videokliphez vannak videofelvételeim, amelyeken nemsokára elkezdünk dolgozni. Ezek majd a lemez megjelenéskor vagy valamivel előtte lesznek beütemezve.”

www.oliverziskodrummer.com

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.