ZEAL & ARDOR – Februárra várható az új album, dalpremier: Erase

Run címmel még júniusban mutatta be az első, klippel is kísért lemezelőzetes dalát a Zeal & Ardor, most pedig itt egy friss nóta, az Erase.

A svájci gitáros-énekes, Manuel Gagneux és delta-blues spirituálékat metalsújtással, voodoo kántálást brutális blastbeatekkel ötvöző csapata javában készül a negyedik album kiadására. Ha minden jól alakul, a simán Zeal & Ardor címet viselő lemez február 11-én jön majd ki, májustól pedig Európa-turné következik a Meshuggah-val. Sajnos a körútnak nem lesz magyar állomása.

A legutóbbi lemezük a 2018-as Stranger Fruit volt, tavaly pedig egy EP-t hoztak ki Wake Of A Nation címmel.


www.facebook.com/zealandardor
Képzeld el, hogy Django kecskét áldoz egy oltáron, míg a háttérben megláncolt rabszolgák kántálnak, a hangjuk pedig összemosódik a láncfűrészes riffekkel. Aztán a sátánista szertartásokat idéző ritmikus lánccsörgetés valahogy átúszik egy hátborzongatóan ismerős norvég black metal dalba‘ – indulásakor így szólt a svájci one-man-projekt, a Zeal & Ardor bemutatkozása, és ennél azóta sem tudunk találóbbat.

Manuel Gagneux zenéje valóban megidézi a Mississippi-delta beborult blues témáit és az amerikai rabszolgák gospeljét, miközben érezhetően merít az első generációs black metal zenekarok zsigeri sötétségéből is.

Az egész projekt szinte véletlenül indult: A frontember a 4chankommentelőit kérte meg, hogy mondjanak két eltérő műfajt, ő pedig megpróbálja összerakni őket egy számmá. Az egyikük a black metalt mondta, – és bár elsőre furcsának találta az ötletet, minél jobban belemélyedt a dalírásba, annál inkább kiforrta magát a koncepció. Olyannyira, hogy sokan még azzal is megvádolták őt, hogy egyes részeknél nem őt hallani, hanem Alan Lomax amerikai népzenekutató és -gyűjtő valamelyik elfeledett felvételét.


ZEAL & ARDOR – Erase (a 2022-es album előzeteseként)

https://www.youtube.com/watch?v=embed?uri=spotify%3Atrack%3A04QGaBNvg3zmP4Nklyob6e

Manuel Gagneux:A Run az első kislemeznóta a kiadásra váró új lemezről. Bár határozottan tartalmaz ismerős elemeket is, a Run felkészíthet az elkövetkezendő dolgokra. Ez minden bizonnyal az egyik legagresszívabb dalunk, de ez még csupán ízelítő abból, ami vár rád… Szóval fuss, amíg még tudsz!


ZEAL & ARDOR – Run (a 2022-es album előzeteseként)


ZEAL & ARDOR – Wake Of A Nation EP (2020)
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.