Z!ENEMi – Új videoklip a miskolci rap-rock crossover csapattól: Szar, szappan, szalámi

A Második eljövetel címmel még tavasszal jött ki a miskolci rap/rock/hip-hop/metal csapat, a Z!ENEMi második nagylemeze, a 2019-es Hallod?! lemez utódja. Most egy új klip született a Szar, szappan, szalámi dalukhoz – ismerkedj meg vele!

Fontos látni, hogy mindennek semmi köze a blaszfémiához. Ez csak játék, szatíra, tréfa, a Teremtőnek pedig biztosan van humorérzéke, elég csak megnézni a kacsacsőrű emlőst – hogy Kevin Smith-t idézzük. Persze a blaszfémia vádját nem sikerült elkerülni, tekintve, hogy a Király című dalra készült animációs klip megjelenése után szinte azonnal ugrott is a turbókatolicizmus, és a vasárnap.hu c. portálon helyretettek minket és Jézust is, nem mintha utóbbi tanításai feltétlen igényelnék a helyretételt. Tartunk tőle, hogy a lemez újabb szög lesz a keresztünkben koporsónkban, de meglátjuk. Nekünk minden publicitás jó.

www.facebook.com/z.enemi.miskolc
Különösen büszkék vagyunk arra, hogy elfogadta a felkérésünket Epres Attila színművész úr és Jason Statham hangján egy 1902-es Ady-cikk egy részletét mondja el a Te vagy az című dalban. És itt van még a CsopiGari (csoportosan elkövetett garázdaság jogalkalmazói szakzsargon), amiben két vendég MC is feltűnik, Turan Khan az NKS-ből és Feci (Konyak) az Ultimate Chawoke nevű társulatból.

Ahogy egyik dalunk kezdődik: ‘A miskolci szarszag szült meg’ – ezt a zenekart a tartalom hozta létre, nem a forma. Elsődleges a mondanivaló, a tartalom, azoknak a problémáknak, annak az elégedetlenségnek a megfogalmazása, ami ma nagyon is sokakat feszít itt Miskolcon, itt Borsod megyében, vagy akár az egész országban. Miután ez egy szövegcentrikus történet, logikus, hogy a leginkább szövegcentrikus műfajt, a hip hopot keresztezzük a leghatározottabb műfajokkal, a rockkal és a metallal…

…A zenekarban mindenkinek van előélete. Balogh Szabi, ‘Juró’, az MC, a szövegláda évek óta ismert név az underground rapzenében, Csontos Krisztián az after@all, a Haelo és a GodDAM zenekarokból ismert, Szvoboda László gitáros, a PieOnEarben és a FreshFabrikban játszott, Hudák Attila alapítója a progrock alapvetés Eclipse-nek, ma pedig például a Bíborszélben is játszik.

Ebből a konstellációból született a csapat, és így lett a Z.ENEMI kemény, őszinte, borsodi raprock crossover.


Balogh ‘Juró’ Szabolcs – MC
Csontos Krisztián – gitár
Hudák Attila – basszusgitár
Mezei Geris – dobok
Szvoboda László – gitár.”
Z!ENEMi – Szar, szappan, szalámi (a 2021-es A második eljövetel albumhoz)

Z!ENEMi – A második eljövetel (a 2021-es album)
Z!ENEMi – A Király (a 2021-es A Második eljövetel albumhoz)
Z!ENEMi – Mennyit ér (a 2021-es A Második eljövetel albumhoz)

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.