Z!ENEMi – Új album a miskolci rap-rock crossover csapattól: A Második eljövetel

A Második eljövetel címmel megjelent és végig is hallgatható a miskolci rap/rock/hip-hop/metal csapat, a Z!ENEMi második nagylemeze, a 2019-es Hallod?! lemez utódja.

Fontos látni, hogy mindennek semmi köze a blaszfémiához. Ez csak játék, szatíra, tréfa, a Teremtőnek pedig biztosan van humorérzéke, elég csak megnézni a kacsacsőrű emlőst – hogy Kevin Smith-t idézzük. Persze a blaszfémia vádját nem sikerült elkerülni, tekintve, hogy a Király című dalra készült animációs klip megjelenése után szinte azonnal ugrott is a turbókatolicizmus, és a vasárnap.hu c. portálon helyretettek minket és Jézust is, nem mintha utóbbi tanításai feltétlen igényelnék a helyretételt. Tartunk tőle, hogy a lemez újabb szög lesz a keresztünkben koporsónkban, de meglátjuk. Nekünk minden publicitás jó.

Különösen büszkék vagyunk arra, hogy elfogadta a felkérésünket Epres Attila színművész úr és Jason Statham hangján egy 1902-es Ady-cikk egy részletét mondja el a Te vagy az című dalban. És itt van még a CsopiGari (csoportosan elkövetett garázdaság jogalkalmazói szakzsargon), amiben két vendég MC is feltűnik, Turan Khan az NKS-ből és Feci (Konyak) az Ultimate Chawoke nevű társulatból.

www.facebook.com/z.enemi.miskolc
Ahogy egyik dalunk kezdődik: ‘A miskolci szarszag szült meg’ – ezt a zenekart a tartalom hozta létre, nem a forma. Elsődleges a mondanivaló, a tartalom, azoknak a problémáknak, annak az elégedetlenségnek a megfogalmazása, ami ma nagyon is sokakat feszít itt Miskolcon, itt Borsod megyében, vagy akár az egész országban. Miután ez egy szövegcentrikus történet, logikus, hogy a leginkább szövegcentrikus műfajt, a hip hopot keresztezzük a leghatározottabb műfajokkal, a rockkal és a metallal…

…A zenekarban mindenkinek van előélete. Balogh Szabi, ‘Juró’, az MC, a szövegláda évek óta ismert név az underground rapzenében, Csontos Krisztián az after@all, a Haelo és a GodDAM zenekarokból ismert, Szvoboda László gitáros, a PieOnEarben és a FreshFabrikban játszott, Hudák Attila alapítója a progrock alapvetés Eclipse-nek, ma pedig például a Bíborszélben is játszik.

Ebből a konstellációból született a csapat, és így lett a Z.ENEMI kemény, őszinte, borsodi raprock crossover.


Balogh ‘Juró’ Szabolcs – MC
Csontos Krisztián – gitár
Hudák Attila – basszusgitár
Mezei Geris – dobok
Szvoboda László – gitár.”Z!ENEMi – A Második eljövetel (a 2021-es album)

Z!ENEMi – A Király (a 2021-es A Második eljövetel albumhoz)
Z!ENEMi – Mennyit ér (a 2021-es A Második eljövetel albumhoz)
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.