WOODSTOCK BARBIE – Új videoklip született: Never Ending Blues

Soul Smoke címmel még áprilisban jelent meg a stoner-blues és soul-sludge vonalas budapesti Woodstock Barbie új EP-je, amelynek Never Ending Blues dalához most egy nagyköltségvetésű klip született. A videót Super8-as filmre forgatta Szombath Máté rendező és a Cineast csapata.

A Never Ending Blues a szabadságról és azokról az őrültségekről szól, amelyeket el kellett követnünk az életünkben ahhoz, hogy azokká válhassunk, akik vagyunk. Arra is utal a szöveg, hogy a tündéri külső mögött egy teljesen váratlan belső én lapulhat, és a látszat néha csal!

www.facebook.com/woodstockbarbiebandSzombath Máté rendező:
Számomra azonnal egyértelművé vált, hogy a Never Ending Blues lesz a mi dalunk. Zeneileg tök izgalmasnak találtam a szintetizátor által vezetett zenei építkezést, másrészt képileg is izgalmas tényező, hogy Arián egyszerre két hangszert használ látványosan.

Azt láttam a legőszintébbnek és önazonosnak, ha nem vintage Amerikát akarunk csinálni kis hazánkban, hanem ebből ironikus poént csinálunk, a tipikus amerikai országúti életérzés itt csupán egy díszlet-háttér a szürke közép-kelet-európai valóságban. Ez azt erősíti bennünk, hogy a blues nem helyhez kötött, hanem egy életérzés, és szívben dől el, az ember hol érzi magát. A Soroksári út lehet számodra a végtelen 66-os út, a Gubacsi híd lehet egy New York-i külvárosi bevezető, a Pesterzsébeti sétány lehet a Haight Street San Franciscóban, vagy a tuning cabrio Ladád lehet akár egy Cadillac is.WOODSTOCK BARBIE – Never Ending Blues (a 2021-es Soul Smoke EP-hez)


Ti is ismeritek azt az érzést, amikor teljesen össze van kavarodva minden a fejetekben és sehogy se találjátok a helyeteket? A mentális káosz és agyi béke kettősségéről énekel a Woodstock Barbie az In My Mind dalában.


WOODSTOCK BARBIE – In My Mind (a 2021-es Soul Smoke EP előzetese)A Woodstock Barbie 2019-ben dobbantott a bemutatkozó EP-jével, a Never Gonna Fall In Line-nal, de a karantén-hónapokban sem tétlenkedtek, sorra készültek az új dalok, adtak karanténkoncertet az A38 Hajón, felléphettek az idei év komplett fesztiválszezonját reprezentáló Fekete Zajon, a Fülesbagoly tehetségkutató debreceni döntőjében Szandra bezsebelte a legjobb énekesnőnek járó díjat, Arián (gitár, billentyűk) pedig a legjobb hangszeres zenésznek járót, nem mellesleg a Campus Fesztivál különdíját is, valamint bejutottak az Öröm a zene döntőjébe is.

A Soul Smoke című új EP-re öt dal került fel, amelyeket ismét a Pinewood Stúdióban rögzítettek Sipos Ábris és Köge segítségével, a keverést és a masztert pedig ezúttal is Miskolczi Marci (Kepler Stúdió) végezte. A lemez érdekessége, hogy az ének terén már komplexebben gondolkoztak, és a gospeles énektémák kibontásaként az In My Mind dalban is hallhatunk vokalistákat, Horváth Dorottyát, Keglovics Fannit és Kiss Esztert, azaz Az Offos Gárékat.

A 2021-es év a járvány ellenére is erősen indult a zenekarnak, ugyanis bekerültek a 9 ország összefogásában futó HEMI Music Awards programba, sőt, a kezdő 27-ből tovább is jutottak a második fázisba, ahol már csak 9 zenekar van. Szurkoljunk nekik, hogy (ha a járvány is úgy akarja), ők is játszhassanak olyan nemzetközi fesztiválokon, mint a szerb Exit vagy a lengyel Wianki.

instagram.com/woodstockbarbieband
WOODSTOCK BARBIE – Soul Smoke (a 2021-es EP)

01. High Wave
02. In My Mind
03. Never Ending Blues
04. Don’t Let Me Down
05. Daily Potion

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.