WISHES – “Arcbamászósabb” dalokkal itt az új EP a budapesti csapattól: The Strongest

The Brightest címmel még májusban jelentkezett egy 4 tételes EP-vel a melodikus hardcore vonalas budapesti Wishes, most pedig megérkezett a folytatás is, a szintén 4 dalt tartalmazó The Strongest EP.

A mai nappal így teljessé vált második nagylemezünk: a The Brightest And The Strongest.

A Wishes még 2017-ben mutatkozott be a Burden című dallal, 2018-ban pedig kihozták az első lemezüket Count Me In címmel. Az új EP-t is megtalálod a Spotify-on.


www.facebook.com/wishesbp


A külön időpontban megjelent kislemezek egyik oka a zenénk stílusára és a ránk jellemző kettősség: A The Brightest EP-re az epikusabb, dallamcentrikusabb, bonyolultabb szerkezetű dalnégyes került fel, a The Strongest pedig az egyszerűbb, ‘arcbamászósabb’, húzósabb, metalosabb dalokat tartalmazza – mondták a premier kapcsán a nuskullnak.

A másik oka annak, hogy szétszedtük 4-4 számra a 8 számos lemezt, az pedig a mai zenehallgatási tendencia. Azt vettük észre már az előző lemezünknél is, hogy hiába a Charlatan az egyik legkedveltebb dal az első lemezről a koncertjeinken, mivel ez az album utolsó tétele, a hallgatottsága jóval kevesebb, mert valahogy az első négy-öt szám végére elfogynak az emberek, nem hallgatják végig a teljes anyagot. Ezért úgy gondoltuk, hogy célszerűbb egyszerre kihozni csak négy számot, mert azt valószínűleg jóval többen lepörgetik egyben. Bízunk benne, hogy így több emberhez eljutnak az új dalaink.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a felvételtől a keverésen, maszterelésen át minden Melis Dani gitárosunk munkája, így a végeredmény olyan lett, amilyennek elképzeltük a dalok megírásakor.

A két kislemez borítója is kiegészíti egymást, együtt egy borítót adnak ki és a merch cuccokkal is így készülünk majd. A mintaválasztások is sugallják a lemez kettősségét. Az ilyen szempontból koncepciózus borítót Király Tomi tetoválóművész készítette. Mindig is tetszett az ötlet nekünk, hogy több hardcore zenekar is tradicionális tetoválásokra hajazó borítókkal, pólómintákkal operál, így kézenfekvő volt, hogy őt keressük meg, a Courage dalhoz készült oroszlános pólónkat azóta is hiányolják. Egyébként is szeretünk itthoni művészekkel összedolgozni, mivel baromi fontos számunkra, hogy oda adjunk vissza, ahonnan kapunk.


WISHES – The Strongest EP (2021)

https://www.youtube.com/watch?v=0ZB7zjizQVngEZ40yXavyn

WISHES – Curiosity (a 2021-es The Strongest EP előzeteseként)Minden tisztelettel, szívesen taglalnánk, hogy kik a zenekar tagjai, milyen zenekarokban játszottunk és hogy milyen zenekarok voltak ránk hatással, viszont mi ezt nem tartjuk fontosnak. Szeretnénk, ha a Wishes-re, mint kollektívára gondolnátok. Elmondhatjuk, hogy ezzel a zenekarral egy olyan egységet értünk el mindannyian, amit eddigi zenei utunk során nem tapasztaltunk és jó érzéssel tölt el minket, ha erre gondolunk.

Mi a Wishes-ben hiszünk abban, hogy ezzel az egységgel átadhatjuk a hallgatóságnak azokat az értékeket és élményeket, amiket mi kaptunk a zene által, legyen az metal, hardcore vagy punk. A Wishes nektek egy zenekar, nekünk a lehetőség, hogy átadjuk a pozitivitást, amit mi kaptunk a színtértől és esetleg akár ha egy pillanatra is átérzitek, amit mi, akkor elértük a célt.
WISHES – Love Life (a 2021-es The Brigthest EP-hez)

WISHES – The Brightest EP (2021)
https://www.youtube.com/watch?v=2pw2YH1F0y741gR9Fp6qzN


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.