Skip to content

WISHES – „Arcbamászósabb” dalokkal itt az új EP a budapesti csapattól: The Strongest

The Brightest címmel még májusban jelentkezett egy 4 tételes EP-vel a melodikus hardcore vonalas budapesti Wishes, most pedig megérkezett a folytatás is, a szintén 4 dalt tartalmazó The Strongest EP.

A mai nappal így teljessé vált második nagylemezünk: a The Brightest And The Strongest.

A Wishes még 2017-ben mutatkozott be a Burden című dallal, 2018-ban pedig kihozták az első lemezüket Count Me In címmel. Az új EP-t is megtalálod a Spotify-on.


www.facebook.com/wishesbp


A külön időpontban megjelent kislemezek egyik oka a zenénk stílusára és a ránk jellemző kettősség: A The Brightest EP-re az epikusabb, dallamcentrikusabb, bonyolultabb szerkezetű dalnégyes került fel, a The Strongest pedig az egyszerűbb, ‘arcbamászósabb’, húzósabb, metalosabb dalokat tartalmazza – mondták a premier kapcsán a nuskullnak.

A másik oka annak, hogy szétszedtük 4-4 számra a 8 számos lemezt, az pedig a mai zenehallgatási tendencia. Azt vettük észre már az előző lemezünknél is, hogy hiába a Charlatan az egyik legkedveltebb dal az első lemezről a koncertjeinken, mivel ez az album utolsó tétele, a hallgatottsága jóval kevesebb, mert valahogy az első négy-öt szám végére elfogynak az emberek, nem hallgatják végig a teljes anyagot. Ezért úgy gondoltuk, hogy célszerűbb egyszerre kihozni csak négy számot, mert azt valószínűleg jóval többen lepörgetik egyben. Bízunk benne, hogy így több emberhez eljutnak az új dalaink.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a felvételtől a keverésen, maszterelésen át minden Melis Dani gitárosunk munkája, így a végeredmény olyan lett, amilyennek elképzeltük a dalok megírásakor.

A két kislemez borítója is kiegészíti egymást, együtt egy borítót adnak ki és a merch cuccokkal is így készülünk majd. A mintaválasztások is sugallják a lemez kettősségét. Az ilyen szempontból koncepciózus borítót Király Tomi tetoválóművész készítette. Mindig is tetszett az ötlet nekünk, hogy több hardcore zenekar is tradicionális tetoválásokra hajazó borítókkal, pólómintákkal operál, így kézenfekvő volt, hogy őt keressük meg, a Courage dalhoz készült oroszlános pólónkat azóta is hiányolják. Egyébként is szeretünk itthoni művészekkel összedolgozni, mivel baromi fontos számunkra, hogy oda adjunk vissza, ahonnan kapunk.


WISHES – The Strongest EP (2021)

https://www.youtube.com/watch?v=0ZB7zjizQVngEZ40yXavyn

WISHES – Curiosity (a 2021-es The Strongest EP előzeteseként)Minden tisztelettel, szívesen taglalnánk, hogy kik a zenekar tagjai, milyen zenekarokban játszottunk és hogy milyen zenekarok voltak ránk hatással, viszont mi ezt nem tartjuk fontosnak. Szeretnénk, ha a Wishes-re, mint kollektívára gondolnátok. Elmondhatjuk, hogy ezzel a zenekarral egy olyan egységet értünk el mindannyian, amit eddigi zenei utunk során nem tapasztaltunk és jó érzéssel tölt el minket, ha erre gondolunk.

Mi a Wishes-ben hiszünk abban, hogy ezzel az egységgel átadhatjuk a hallgatóságnak azokat az értékeket és élményeket, amiket mi kaptunk a zene által, legyen az metal, hardcore vagy punk. A Wishes nektek egy zenekar, nekünk a lehetőség, hogy átadjuk a pozitivitást, amit mi kaptunk a színtértől és esetleg akár ha egy pillanatra is átérzitek, amit mi, akkor elértük a célt.
WISHES – Love Life (a 2021-es The Brigthest EP-hez)

WISHES – The Brightest EP (2021)
https://www.youtube.com/watch?v=2pw2YH1F0y741gR9Fp6qzN


KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw