Skip to content

WHOM GODS DESTROY – Jön a progos supergroup első stúdióalbuma

Egy új banda bukkant fel a progresszív metal színtéren, több ismert zenészt is a sorai között tudva. A Whom Gods Destroy felállásában Derek Sherinian billentyűst (ex-Dream Theater, ex-Sons Of Apollo), Ron „Bumblefoot” Thal gitárost, (ex-Guns N’ Roses, ex-Sons Of Apollo, Art of Anarchy) és Dino Jelusick énekest, valamint Yas Nomura basszusgitárost és Bruno Valverde dobost (Angra) találjuk.

Ahogy az sejthető, a srácok rendelkeznek annyi zenei tapasztalattal, hogy rögtön minőségi árut „pakoljanak a polcra”, amit az első kislemezük, az In the Name of War is bizonyít. A billentyűs szólamok, Dino Jelusick kiváló énekhangja, Bumblefoot perzselő gitárszólói és a lángoló ritmusszekció arra engednek következtetni, hogy a zenekar hamarosan érkező debütáló albumára, az Insanium-ra érdemes lesz időt szánni.

„Derek és én 2020-ban kezdtünk el új zenéket írni – osztotta meg a legfontosabb tudnivalókat Bumblefoot. – Nem sokkal később Dino, majd Yas és Bruno is csatlakozott hozzánk. Megosztottuk egymással az ötleteinket, és mindegyikünk felvett néhány részt, felépítettük, átvariáltuk a dalokat, és ’23 júniusára el is készült az album. Mindegyik dal sok-sok változáson ment keresztül, fejlődött… Határozottan hallható, hogy melyikünk mit hozott a zenébe. Ha mindezt összeadjuk, létrejön a dallamosság és az intenzív heavy-prog keveréke.”

„Én azt szeretem ebben a zenekarban, hogy nincsenek határai – tette hozzá Dino Jelusick. – Mindez még 2020-ban jött össze, amikor elkezdtünk beszélni róla. Yas és én külön kezdtünk el dolgozni, nem is sejtve, hogy mindkettőnket felkértek erre. Bruno volt az utolsó darabja ennek a kirakósnak, és örömmel tölt el, hogy az ajánlás tőlem érkezett. Imádom ezt a felállást. Derek és Ron igazi varázslók!”

WHOM GODS DESTROY – Insanium
(03/15 – InsideOut Music)

1. In The Name Of War
2. Over Again
3. The Decision
4. Crawl
5. Find My Way Back
6. Crucifier
7. Keeper Of The Gate
8. Hypernova
9. Insanium

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw