Skip to content

WHITESNAKE – Jön a The Purple Album spéci újrakiadása

A Whitesnake egy hivatalos klipet adott ki a Lay Down, Stay Down című szám újrakevert változatához. A dal a zenekar hamarosan megjelenő The Purple Album: Special Gold Edition című nagylemezéről származik, amely október 13-án fog megjelenni az eredeti korong újrakevert, újramaszterelt dalaival és különféle bónuszokkal.

A Lay Down, Stay Down a Whitesnake 2015-ös The Purple Album című LP-jén jelent meg. A korong a formáció tisztelgése volt David Coverdale Deep Purple-ben való munkássága előtt. Az énekes 1973-ban, tehát éppen ötven évvel ezelőtt, 21 esztendősen lett a legendás rock banda énekese. A Lay Down, Stay Down dal pedig első ízben az 1974-es Burn című albumon volt hallható.

„A Lay Down, Stay Down volt az egyik első dal, amit Ritchie Blackmore-ral írtam Surreyben, a Camberley-i házában – kezdett nosztalgiázásba a Whitesnake frontembere, David Coverdale. – A zenei demót hazavittem az észak-keleti parton fekvő Redcarba, ahol az Északi-tengerre néző lakásom volt. Glenn Hughes feljött a Midlands-i Cannockból, hogy együtt lógjunk, és babráltunk a szöveggel, amely egyébként a zsarnokokkal való bánásmódról szól. Az emberi lét egy olyan aspektusáról, amit megvetek. Nem mondhatom el az eredeti ’munkacímet’, mert eléggé gusztustalan… Arról szól, hogy vissza kell vágnunk, és ne tűrjünk el senkitől semmit. Ebben található az egyik kedvenc Ritchie-gitárriffem a Burn albumról. A srácok pedig totálisan úgy nyomják, ahogy kell. Abszolút padló gáz. Szuper perzselő szóló a gyújtogató Joel Hoekstrától, és a zenekar mind a hat hengeren tüzel. És egy szuper új videó, amit kifejezetten ennek az új Goldnak a megünneplésére állítottak össze.”

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw