Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

WE CAME AS ROMANS – Új dal és klip, ezúttal is egy vendéggel: Daggers

Darkbloom címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a nyáron a post-hardcore, melodikus metalcore vonalas amerikai We Came As Romans, aztán jött a szintén klipes Black Hole, méghozzá Caleb Shomo-val, a Beartooth frontemberével, a legfrissebb daluk pedig a Daggers címet viseli. Az új nótához, amelyben a rapper/énekes Zero 9:36 a vendég, szintén született egy klip is.

A WCAR már jó ideje felvette a hatodik albumát, a 2017-es Cold Like War utódját, amely az első lemezük lesz a 2018 augusztusában véletlen drogtúladagolás következtében elhunyt Kyle Pavone énekes nélkül. Kyle helyére nem érkezett új ember, az énekért azóta csak David Stephens felel. A zenekar már 2019 őszén megosztott két új számot (From the First Note és Carry the Weight), tavaly tavasszal pedig kihozták a Carry the Weight egy új verzióját, amelyben a vendég Ryan Kirby a Fit For A Kingből.

WE CAME AS ROMANS feat. Zero 9:36 – Daggers (2021)

„A Daggers volt az a dal az új lemezen, amelyet újra és újra átírtunk. Egy vad utazás volt ez, mert próbáltunk egy olyan dalt létrehozni, ami nem olyan, mint a korábbi nótáink. Nem tudtunk jobb módot kitalálni erre, mint azt, hogy egy egész verzét rábíztunk Zeróra, azaz megpróbáltunk létrehozni egyfajta műfaji hidat létrehozni. Szövegileg a Daggers arról a belső harcról szól, amelyen mindannyian keresztülmegyünk… Az önmagunkkal folytatott beszélgetésekről van itt szó, például arról, hogy elég jók, elég okosak vagyunk-e, vagy csak úgy általában véve elég rendesek vagyunk-e. A dalszöveg arról szól, hogy képesnek kell lennünk győztesen kikerülni ebből a csatából, legyünk biztosak az önértékelésünkben, a személyiségünk értékében. Világos, hogy ez nem egy könnyű feladat, akár dühöngő harc is folyhat a fejedben lévő negativitás és aközött, aki lenni szeretnél.”

WE CAME AS ROMANS feat. Caleb Shomo – Black Hole (2021)

„A Black Hole volt a legutolsó dal, amit az új lemezre megírtunk. Volt egy elképzelésünk arról, hogy milyen hangzást szeretnénk, és írtunk is egy témát a Los Angeles-i tartózkodásunk alatt, de nem voltunk maximálisan elégedettek azzal, amit létrehoztunk. Már csak egy hét volt hátra a stúdióban, és akkor megszületett ez a szám. A szövege a szorongásról szól, és amikor elkészült, átküldtük egy régi barátunknak, Calebnek. Vele már jóval több mint 10 éve sokat játszunk együtt, és nagyon örülünk, hogy végre lehetőségünk nyílt a közös munkára is. Caleb egy csodálatos énekes, és a Black Hole az ő közreműködése nélkül nem sikerült volna ilyen fantasztikusan!”

WE CAME AS ROMANS – Darkbloom (2021)

WE CAME AS ROMANS – Carry The Weight (2020, feat. Ryan Kirby – Fit For A King)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.