Skip to content

WALKING PAPERS – Blues-ba oltott komorság, epikus dal és klip a februári albumról

The Light Below címmel február 5-én lát majd napvilágot a seattle-i Walking Papers harmadik albuma, a 2018-as WP23 lemez utódja, amelynek harmadik előzetese két egybefűzött dal, klippel együtt a Divine Intervention és a Stood Up At The Gates Of Heaven.

A Jeff Angell és Benjamin Anderson (mindketten a The Missionary Position-ben játszanak) által 2012-ben alapított blues-os, grunge-os rockbanda 2018-as albumán is szerepelt még Duff McKagan (Guns N’ Roses), valamint a szintén alapítónak számító Barrett Martin dobos (The Screaming Trees), de az egyéb kötelezettségeik miatt a helyükre Dan Spalding basszer és Will Andresx dobos érkezett, továbbá egy másodgitárossal és egy szaxofonossal is kiegészültek.

A Grungery írja:A klipet Seattle ipari negyedében forgatták (rendezők: Cory Ingram, Konstantin Komarov és Bob Wayne), nem messze Jeff Angell otthonától. A kisfilm nehezen lehetne ennél jellemzőbb a hűvös, sötét, esős atmoszférájával, valamint a kilencvenes évek klipjeit, és David Lynch filmjeit idéző beállításaival és megoldásaival. (Talán nem túlzás azt állítani, hogy senki sem tudja jobban az esőt zenei hangokból, hangulatokból leírni, mint a seattle-i zenészek. Lásd még a Queensryche Della Brown című dalát az Empire-ről. A Rain When I Die-ról nem is beszélve.)

www.facebook.com/walkingpapersmusic
A grunge-os, blues-os, lassan hömpölygő felvétel vezérmotívuma a folyton előkerülő mágikus gitárdallam, amelyre Jeff a következő, hátborzongatóan szomorú szöveget énekli: “Hold my feet to the fire / Throw my carcass to the crows / Save the sermon for the choir / ‘Cause I already know / I told my troubles to the wind / And I’ve made myself clear / I need some divine intervention / But you won’t interfere”

A dalban hallhatjuk Dean DeLeót, a Stone Temple Pilots gitárosát is, akivel a 2019-es közös európai turné során barátkoztak össze Angellék.

A 12 perc 30 másodperc hosszú, epikus dal a nagylemezen két különböző tételként fog szerepelni.


WALKING PAPERS – Divine Intervention / Stood Up At The Gates Of Heaven
(a 2021-es The Light Below albumhoz)

WALKING PAPERS – The Value Of Zero (a 2021-es The Light Below albumhoz)

WALKING PAPERS – What Did You Expect? (a 2021-es The Light Below albumhoz)

WALKING PAPERS – The Light Below
(02/05 – Carry On Music)

01. The Value Of Zero
02. What Did You Expect?
03. Divine Intervention
04. Stood Up At The Gates Of Heaven
05. Going Nowhere
06. Creation Reproduction And Death
07. Money Isn’t Everything
08. Rich Man’s War
09. Where did I Go Wrong
10. The Other Shoe (Reprise)
11. My Thoughts Are Not My Own
12. California (One More Phone Call)

2021. február 5-én jelenik meg a Walking Papers legújabb nagylemeze, The Light Below címmel. Az album felvezetéséhez a What Did You Expect? és a Value of Zero után elkészült egy harmadik klip is, a 12 perc 30 másodperces Divine Intervention című dalhoz. David Lynch-hangulat az esős, seattle-i éjszakában!

Walking Papers: Divine Intervention

A Classic Rock Magazin online felületén debütált csütörtök este a Walking Papers legújabb dala és videója, a Divine Intervention (Isteni beavatkozás). A 12 perc 30 másodperc hosszú, epikus dal a nagylemezen két különböző tételként (Divine Intervention, Stood Up On The Gates Of Heaven) fog szerepelni.

Lynch-hangulat

A klipet Seattle ipari negyedében forgatták (rendezők: Cory Ingram, Konstantin Komarov és Bob Wayne), nem messze Jeff Angell otthonától. A kisfilm nehezen lehetne ennél jellemzőbb a hűvös, sötét, esős atmoszférájával, valamint a kilencvenes évek klipjeit, és David Lynch filmjeit idéző beállításaival és megoldásaival. (Talán nem túlzás azt állítani, hogy senki sem tudja jobban az esőt zenei hangokból, hangulatokból leírni, mint a seattle-i zenészek. Lásd még a Queensryche Della Brown című dalát az Empire-ről. A Rain When I Die-ról nem is beszélve.)

A grunge-os, blues-os, lassan hömpölygő felvétel vezérmotívuma a folyton előkerülő mágikus gitárdallam, amire Jeff a következő, hátborzongatóan szomorú szöveget énekli: “Hold my feet to the fire / Throw my carcass to the crows / Save the sermon for the choir / ‘Cause I already know / I told my troubles to the wind / And I’ve made myself clear / I need some divine intervention / But you won’t interfere”

Stone Temple Papers

Érdekesség, hogy a felvételhez annyi jó témát és énekdallamot írt Jeff és Ben Anderson, hogy egyiket sem volt szívük kidobni, inkább úgy döntöttek, nem szelektálnak, felhasználják mindet. A dalban hallhatjuk Dean De Leót, a Stone Temple Pilots gitárosát is, akivel a 2019-es közös európai turné során barátkoztak össze Angellék.

Az új Walking Papers-lemez The Light Below címmel február 5-én jelenik meg. És ha csak az eddig megismert dalokból (I Belong To You, Trophy Wives, What Did You Expect?, Value Of Zero, Divine Intervention, Stood Up On The Gates Of Heaven) indulunk ki, akkor nem nehéz megjósolni, hogy az év egyik legfontosabb és legjobb kiadványára számíthatunk!

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw