Skip to content

Wacom One az oktatásban

Az évek során hatalmas átalakuláson ment keresztül az, hogy hogyan oktatunk. A digitalizáció térhódításával a hagyományos iskolai környezetek mellett egyre gyakoribbá válik a távoktatás, és a Covid alatt elterjedtek az online megtartott előkészítők és korrepetálások is. Ebben a kontextusban az online tér, mint oktatóterem jelenik meg – és ebben a dinamikus környezetben egyre fontosabbá válnak az olyan eszközök, amelyek hatékonyan segítik a tanárok és a diákok munkáját. 

Mik a Wacom One táblák előnyei?

A Wacom digitális rajztáblák, különösen a Wacom One széria, számos előnnyel járnak mind a tanteremben, mind a virtuális tanulás során.

Tanteremben a Wacom rajztáblák okos táblává varázsolva az egyszerű, vetített tartalmakat, lehetővé teszik a tanárok számára, hogy érdekesebb és interaktívabb órákat tartsanak. 

Bár a One széria kétféle változatban elérhető, a kijelzős változata az, ami egyszerűbben elsajátítható használatot kínál: a tanárok közvetlenül a monitorra írhatnak – aminek megosztása esetén a kivetítőn ugyanaz a kép jelenik meg, mint a táblán.

A kijelző nélküli változat ellenben jelentősen olcsóbban nyújtja ugyanazt az eredményt, viszont cserében hosszabb a tanulási folyamata. 

Miben segíti a technológia a tanárokat?

A kivetítés segítségével a tanárok könnyebben magyarázhatnak és illusztrálhatnak összetett gondolatokat, míg a diákok közvetlenül részt vehetnek a folyamatban a saját eszközeikkel a táblákhoz ajándékként járó számos kollaborációs szoftver valamelyikével. Ez javítja az oktatás minőségét és lehetővé teszi az aktív részvételt.

A távoktatás során a Wacom digitális rajztáblák egyenesen nélkülözhetetlenek. Azok a tanárok, akik virtuális környezetben tanítanak, csak a rajztábla segítségével fognak tudni érdemi, a gyerekek számára érthető, élethű interakciókat teremteni. 

A kijelzős változat ebben az esetben is nagy segítség (ebből kétféle méret létezik), hiszen így azonnal elkezdhető az oktatás – de otthoni környezetben a kijelző nélküli változat használata is gyorsabban elsajátítható. A nyomás és dőlésszög érzékeny tollal a tanár teljesen természetes módon tud írni a táblára (mintha csak egy jegyzetfüzetbe írna) – a felprogramozható gombok és az ajándék szoftverek funkcióinak összehangolásával előre eltárolt elemekkel lehet elmagyarázni az aktuális tananyagot az online osztályteremben.

Kooperatív online tanulás? Simán!

A Wacom One széria egyik legnagyobb előnye, hogy elérhető mind kijelzős, mind kijelző nélküli változatban. A kijelzős változat a legteljesebb élményt nyújtja, lehetővé téve a tanároknak, hogy közvetlenül a kijelzőn rajzoljanak és írjanak. A kijelző nélküli változat pedig egy költséghatékonyabb lehetőséget kínál a digitális rajzolásra, ami ideális lehet az oktatási folyamat során kooperáló diákoknak, akik így nem csupán hallgatói, hanem szerves részei lesznek a tanulási folyamatnak.

Mivel ez a technológia folyamatosan fejlődik, a jövőben egyre több lehetőség fog megnyílni az interaktív és kooperatív tanításra és tanulásra. A Wacom digitális rajztáblák, különösen a Wacom One széria, a tanárok és diákok számára egyaránt hozzájárulnak a hatékonyabb oktatáshoz és tanuláshoz, emiatt kijelenthető, hogy egy ilyen rajztábla egészen új dimenziót adhat a vállalkozó kedvű tanároknak is.

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw