Skip to content

VODKA FOR KIDS – Obsessed

A zenekar aktív működése óta (2020. szeptember) 2 EP-t dobott ki és számos koncertet adott több városban országszerte, a stílus legismertebb képviselőivel, mely során sikerült kivívnia a magyar underground szcéna elismerését több platformon is.

Stílusát tekintve posztpunk/poszthardcore, gyors és dallamos gitármenetekkel vegyítve. Zeneileg az Every Time I Die, Fever 333, Cancer Bats által képviselt vonalból indulnak ki. Az élő zenei performanszokra jellemző a kontrollálatlan és elszabadult mámoros tánc, de felhasználható feszültség levezetésre is.

Székhelyükön, Pécsen és Budapesten is sikerült már meghonosítani a zenéjüket. Jelenleg a harmadik stúdióanyagukon dolgoznak a srácok, mindeközben a Fish! zenekarral tolnak országos, 6 állomásos miniturnét.

A tegnap bemutatott ‘Obsessed’ klippel kapcsolatban Zsidó Ákos, a zenekar frontembere fogalmazta meg gondolatait:

„Ugye megvan mindenkinek az a sztori, amikor egy tehetségesnek tűnő, ambíciózus amerikai rapper teljesen megbolondul a nyilvánosság és az elképzelhetetlen mennyiségű pénz hatására? Vajon eleve ilyen a személyisége, vagy a végzet elkerülhetetlen fintora ez? Nos, a mi sztorinknak nem Kanye West a főhőse, habár megjelenik a klipben.

Az Obsessed arról a torz, kelet-közép-európai álvalóságról szól, ami az emberek fejében létezik nyugati minták alapján és lecsapódáskor valami egészen különös és bizarr elegyet alkot. Mennyire könnyen vagyunk befolyásolhatók hamis idolok és istenek által? Mennyire könnyű így élni és egy percig nem gondolni arra, hogy az egész el van baszva? Hát nem mi leszünk azok, akik ítéletet mondanak.

Ezt a mondanivalót szerettük volna megjeleníteni, amihez Emir Kusturica szürreális klasszikusai adták az ihletet. A forgatás a szokásos mámoros hangulatban zajlott Pécsen és környékén. A stábot barátaink, Fekete Gyula, Szolykó Dávid, Méhes Gábor trió alkotta, akik az eddigi összes megjelent klipünket készítették. A nyitó jelenetet cancel. durrantja be (aki egyébként vágta és szerkesztette az anyagot), majd folytatódik a disztroj a vodkás barátainkkal. Egészségetekre!”

nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw