Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

VIO-LENCE – 29 év után az első dal Phil Demmeléktől: Flesh From Bone

Elméletileg már tavaly meg kellett volna jelennie a 2019-ben újjáéledt Bay Area thrasher Vio-lence EP-jének, de most már biztos, hogy az öt dalt tartalmazó Let The World Burn EP március 4-én napvilágot lát. Mi több, már itt is van az első előzetes dal, a szöveges videóval kísért Flesh From Bone. 29 éve ez az első Vio-lence nóta, a legutóbbi nagylemez még 1993-ban jött ki Nothing To Gain címmel.

Az egykori Overkill gitáros, Bobby Gustafson még 2020-ban csatlakozott a Vio-lence-hez, akkor ki is adtak vele egy feldolgozást, a klasszikus Dead Kennedys nótát, a California Über Allest – videoklippel együtt. Ez a feldolgozás nem kerül fel az EP-re.

A Machine Head szétrobbantása után lett újra aktív a Vio-lence, csaknem az eredeti felállásban, Phil Demmel gitárossal, Sean Killian énekessel, Perry Strickland dobossal, valamint friss tagként Christian Olde Wolbers basszerrel (ex-Fear Factory stb.), Robb Flynn helyén pedig Bobby Gustafson játszik.

Phil Demmel alapító gitáros:Ez az első Vio-lence dal, amit közel 30 év óta írtam. Meg akartam őrizni ezt-azt a korai Eternal Nightmare időkből (a debütáló album 1988-ban jött ki), de azért sok mindent bele akartam pakolni abból, amivel az évtizedek során a dalszerzői arzenálom gazdagodott. A Flesh From Bone-ban megvannak a frenetikus riffelések, ahogy a váltott szólók is, ez azért eléggé old school, de a hatásaim is nyilvánvalóak, akad néhány riff, amelyek Exodus és Slayer ihletésűek.

Sean Killian frontember:A Flesh From Bone az ember igazi szenvedéséről elmélkedik, a történelem sötét korszakairól van szó. A Vlad The Impaler (Vlad, a karóbahúzó, azaz Vlad Țepeș, III. Vlad havasalföldi fejedelem) típusú emberek törvényeit nem volt tanácsos megszegni. Ha mégis megtetted, a büntetésed a felnyársalás volt, vagy még valami annál is rosszabb. Az is szenvedés volt persze, ha csatában haltál meg.”

“A 34 éve született Eternal Nighmare lemezre világszerte sokan emlékeznek. Most itt az ideje, hogy 2022-ben új emlékeket teremtsünk. Nagyon büszke vagyok az új zenéinkre, és szerencsések vagyunk, hogy roppant kreatív emberekkel dolgozhattunk együtt. Itt nincs semmi, ami túlcsiszolt lenne, hacsak az üvegszilánkok és a törött borotvapengék nem számítanak csiszoltnak… Imádok alkotni, és reméljük, hogy szétrobban a fejetek is, amikor meghalljátok az új Vio-lence-t
!”.


A Let The World Burn EP felvételei Juan Urteagával készültek a Trident stúdióban (Testament, Machine Head, Exodus), a keverést pedig Tue Madsen (The Haunted, Meshuggah) és a Grammy-díjas Ted Jensen (Alice In Chains, Deftones, Pantera) hangmérnök végezte.


www.facebook.com/vioofficialpage


 

VIO-LENCE – Flesh From Bones (a 2022-es Let The World Burn EP-hez)
VIO-LENCE – California Über Alles (Dead Kennedys, 2020)Sean Killian – énekes
Phil Demmel – gitáros (ex-Machine Head)
Bobby Gustafson – gitáros (ex-Overkill)
Christian Olde-Wolbers – basszusgitáros (ex-Fear Factory)
Perry Strickland – dobos


VIO-LENCE – Let The World Burn EP
(03/04 – Metal Blade)

01. Flesh From Bone
02. Screaming Always
03. Upon Their Cross
04. Gato Negro
05. Let the World Burn


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV