Skip to content

VEXED – Tisztelgés az elvesztett szeretteink emléke előtt

Klipes új dallal jelentkezett az alternatív metalos brit Vexed. Az It’s Not the End című szerzeményhez videóklip is készült.

„Hogyan élhetünk tovább, ha valaki, akit szeretünk, meghal? – tette fel a kérdést a zenekar énekesnője, Megan Targett. – A gyászfolyamat nem ismeri az idő fogalmát, és a halál válik az egyetlen hivatkozási ponttá az életben való eligazodáshoz. Az It’s Not the End azok emléke előtt tiszteleg, akiket mélyen szerettünk és elvesztettünk, miközben elismeri a fájdalmat és a magányt is, ami ezeket a gyönyörű emlékeket kíséri.”

A kompozíció a zenekar 2023-as albumáról, a Negative Energy-ről származik, amely rendkívül pozitív fogadtatásra talált mind a brit, mind a nemzetközi sajtónál. A Metal Hammer UK többek között a tavalyi esztendő egyik legjobb nagylemezének nevezte. Az Anti-Fetish című himnuszt a BBD Radio 1 Rock Show és a Sirius XM Liquid Metal is felvette a sugárzott dalainak listájára. A Trauma Euphoria pedig a Kerrang! Radio Fresh Blood műsorában jutott hasonló sorsra.

„Az első lemezünk megjelenése óta mindannyian traumatikus élményeket éltünk át: halál, árulás, fájdalom és gyász vett körül bennünket – nyilatkozták a Negative Energy albumról a Vexed tagjai. – Ahhoz, hogy erőre kapjunk, először el kellett fogadnunk, hogy nem vagyunk rendben, majd fel kellett vállalnunk a traumáinkat, és szembe kellett néznünk velük, miközben megosztottuk egymással sebezhetőségünket, félelmeinket és gyengeségeinket. Ahelyett, hogy arra kényszerítettük volna magunkat, hogy próbáljunk pozitívak maradni, minden negatív energiánkat az albumba fektettük, hogy elkezdhessük önmagunk gyógyítását, és hogy felülkerekedjünk a nehézségeken.”

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw