Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

VASMACSKA – Százat előre

Százat előre címmel egy vadonatúj dallal, és a hozzá készített videoklippel jelentkezett a Vasmacska zenekar. A vagány csajokból álló csapat tavaly már előrukkolt két friss szerzeménnyel  – CsendGyere csak! -, amelyeket egy készülő album előhírnökeinek is lehetett tekinteni, a most bemutatott szerzemény, és a mellékelt információk pedig megerősítik ezt a felvetést, még idén várható egy új nagylemez!

Sicu a forgatásról: “Egy zenekari fotózáson készültek a klip képi világát adó felvételek. Radó Norbival dolgoztunk aznap, és úgy gondoltuk, hogy ha már fényképezkedünk, vegyünk fel filmként is egyes mozzanatokat, legyen alapanyag ehhez a dalhoz. Illetve, még egy próbánk pár mozzanata is bekerült a kisfilmbe, amolyan plusz vágóképként. Nem annyira készültünk rá, de így mégse egy szimpla szöveges videóként, vagy egyetlen fotóval megjelenve küldtük ki a világba ezt a Százat előre című új szerzeményünket. Ez egyébként egy pár hónappal ezelőtti sztori, amikor még a banda tagja volt Noyo (Ballér Dorina) is, és úgy voltunk vele, hogy ő is szerepeljen, mert akkor hozzánk tartozott. A legfrissebb aktualitás viszont, hogy Roboz Réka vokalista állandó tag lett a Vasmacskában, így újra öten vagyunk! ”

Vasmacska (b-j): Horváth Kitti – basszusgitár, Vastag Viktória – dob, Weiszné Koós Ilona Mónika/Sicu – ének, Roboz Réka – vokál, Králik Beáta – gitár (fotó: Fabinyi Béla)

Sicu a készülő albumról: “A lemezanyag teljesen kész, már csak a keverés van hátra, de mivel nekünk nagyon sűrű ez nyár, picit csúszunk vele az előzetes tervekhez képest. Most úgy látom, hogy egy-két, max. három hétről van szó, úgyhogy az idei megjelenés tuti. 10+2 tétel kerül az albumra, az egyik bónusz egy régi Vasmacska dal, a Van, ami nem változik – ezt nagyon szerettem, de nem került lemezre. Megmutattam a csajoknak, és egyöntetűen azt mondták, hogy itt a helye. A másik zenéjét pedig Laci írta még anno Csipával, én a szöveget hoztam hozzá, ez az Olyan vagy, mint én, a mi ‘feldolgozásunkban’.”

A zenekarnak 2014-ben jelent meg az első, ezidáig egyetlen albuma, Égessük földig! címmel, de ahogy fentebb olvasható, még idén érkezik a folytatás!

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV