Skip to content

VASMACSKA – Százat előre

Százat előre címmel egy vadonatúj dallal, és a hozzá készített videoklippel jelentkezett a Vasmacska zenekar. A vagány csajokból álló csapat tavaly már előrukkolt két friss szerzeménnyel  – CsendGyere csak! -, amelyeket egy készülő album előhírnökeinek is lehetett tekinteni, a most bemutatott szerzemény, és a mellékelt információk pedig megerősítik ezt a felvetést, még idén várható egy új nagylemez!

Sicu a forgatásról: “Egy zenekari fotózáson készültek a klip képi világát adó felvételek. Radó Norbival dolgoztunk aznap, és úgy gondoltuk, hogy ha már fényképezkedünk, vegyünk fel filmként is egyes mozzanatokat, legyen alapanyag ehhez a dalhoz. Illetve, még egy próbánk pár mozzanata is bekerült a kisfilmbe, amolyan plusz vágóképként. Nem annyira készültünk rá, de így mégse egy szimpla szöveges videóként, vagy egyetlen fotóval megjelenve küldtük ki a világba ezt a Százat előre című új szerzeményünket. Ez egyébként egy pár hónappal ezelőtti sztori, amikor még a banda tagja volt Noyo (Ballér Dorina) is, és úgy voltunk vele, hogy ő is szerepeljen, mert akkor hozzánk tartozott. A legfrissebb aktualitás viszont, hogy Roboz Réka vokalista állandó tag lett a Vasmacskában, így újra öten vagyunk! ”

Vasmacska (b-j): Horváth Kitti – basszusgitár, Vastag Viktória – dob, Weiszné Koós Ilona Mónika/Sicu – ének, Roboz Réka – vokál, Králik Beáta – gitár (fotó: Fabinyi Béla)

Sicu a készülő albumról: “A lemezanyag teljesen kész, már csak a keverés van hátra, de mivel nekünk nagyon sűrű ez nyár, picit csúszunk vele az előzetes tervekhez képest. Most úgy látom, hogy egy-két, max. három hétről van szó, úgyhogy az idei megjelenés tuti. 10+2 tétel kerül az albumra, az egyik bónusz egy régi Vasmacska dal, a Van, ami nem változik – ezt nagyon szerettem, de nem került lemezre. Megmutattam a csajoknak, és egyöntetűen azt mondták, hogy itt a helye. A másik zenéjét pedig Laci írta még anno Csipával, én a szöveget hoztam hozzá, ez az Olyan vagy, mint én, a mi ‘feldolgozásunkban’.”

A zenekarnak 2014-ben jelent meg az első, ezidáig egyetlen albuma, Égessük földig! címmel, de ahogy fentebb olvasható, még idén érkezik a folytatás!

nka
KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw