VANILLA FUDGE / CACTUS – Elhunyt Tim Bogert basszusgitáros

76 éves korában elhunyt a Vanilla Fudge és a Cactus basszusgitárosa, alapító tagja, Tim Bogert. A tragikus hírt régi zenésztársa, Carmine Appice dobos jelentette be a közösségi médiában.

Tim Bogert 1967 és 1969 között játszott a Vanilla Fudge-ban, ahol öt album született, majd Carmine Appice-szel megalakította a heavy rocker Cactust, és miután a második Jeff Beck Group 1972-ben feloszlott, a Beck, Bogert & Appice nevű power trió tagja lett 1972 végén.

Carmine Appice:
Az igaz barátom, Tim Bogert a mai napon (január 13.) elhunyt. Olyan volt számomra, mint egy testvér. Több, mint 50 éve volt a barátom……Tim kivételes basszusgitáros volt, számtalan basszert inspirált a világ minden táján. Épp olyan mestere volt a tekerésnek, mint a groove-nak, a rock basszusozás terén a virtuozitás egy új szintjét képviselte. Senki sem játszott úgy, mint ő. A basszus-szólóival az őrületbe tudta kergetni a közönséget, és minden este más-más szólót vezetett elő. A 60-as évek legendás bőgőseinek sorában ő volt az utolsó.

Tim nagyon intelligens volt, de olyannyira, hogy Spocknak is neveztük. Bármiről kérdezte az ember, bizonyosan tudott mondani róla valamit. Testvéremként szerettem őt, és nagyon hiányzik majd az életemből. Hiányozni fog, hogy felhívom, elsütünk pár viccet, dumálunk a zenéről, visszaemlékezünk a régi szép időkre és hogy milyen király zenéket hoztunk össze együtt.

Amikor tisztában vagy azzal, hogy egy hozzád közel álló ember súlyos betegséggel küzd, abban talán az az egyetlen jó, hogy még van lehetőséged közölni vele, mennyire szereted, és hogy miért szereted. Én ezt megtettem, sokszor. És mélyen megérintett, amikor ugyanezt kaptam vissza tőle. Közöttünk semmi sem maradt kimondatlanul és ezért hálás vagyok. Ezt nagyon ajánlom mindenkinek.

Nyugodj békében, társam. Szeretlek. Viszlát a túloldalon!Tim Bogert ugyan 2008-ban bejelentette a visszavonulását, 2014 elején azonban mégis csatlakozott a Hollywood Monsters nevű hard rock bandához. A 2014-ben kiadott Big Trouble lemez három dalában játszott is.

Nyugodjék békében!KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.