Skip to content

VANILLA FUDGE / CACTUS – Elhunyt Tim Bogert basszusgitáros

76 éves korában elhunyt a Vanilla Fudge és a Cactus basszusgitárosa, alapító tagja, Tim Bogert. A tragikus hírt régi zenésztársa, Carmine Appice dobos jelentette be a közösségi médiában.

Tim Bogert 1967 és 1969 között játszott a Vanilla Fudge-ban, ahol öt album született, majd Carmine Appice-szel megalakította a heavy rocker Cactust, és miután a második Jeff Beck Group 1972-ben feloszlott, a Beck, Bogert & Appice nevű power trió tagja lett 1972 végén.

Carmine Appice:
Az igaz barátom, Tim Bogert a mai napon (január 13.) elhunyt. Olyan volt számomra, mint egy testvér. Több, mint 50 éve volt a barátom……Tim kivételes basszusgitáros volt, számtalan basszert inspirált a világ minden táján. Épp olyan mestere volt a tekerésnek, mint a groove-nak, a rock basszusozás terén a virtuozitás egy új szintjét képviselte. Senki sem játszott úgy, mint ő. A basszus-szólóival az őrületbe tudta kergetni a közönséget, és minden este más-más szólót vezetett elő. A 60-as évek legendás bőgőseinek sorában ő volt az utolsó.

Tim nagyon intelligens volt, de olyannyira, hogy Spocknak is neveztük. Bármiről kérdezte az ember, bizonyosan tudott mondani róla valamit. Testvéremként szerettem őt, és nagyon hiányzik majd az életemből. Hiányozni fog, hogy felhívom, elsütünk pár viccet, dumálunk a zenéről, visszaemlékezünk a régi szép időkre és hogy milyen király zenéket hoztunk össze együtt.

Amikor tisztában vagy azzal, hogy egy hozzád közel álló ember súlyos betegséggel küzd, abban talán az az egyetlen jó, hogy még van lehetőséged közölni vele, mennyire szereted, és hogy miért szereted. Én ezt megtettem, sokszor. És mélyen megérintett, amikor ugyanezt kaptam vissza tőle. Közöttünk semmi sem maradt kimondatlanul és ezért hálás vagyok. Ezt nagyon ajánlom mindenkinek.

Nyugodj békében, társam. Szeretlek. Viszlát a túloldalon!Tim Bogert ugyan 2008-ban bejelentette a visszavonulását, 2014 elején azonban mégis csatlakozott a Hollywood Monsters nevű hard rock bandához. A 2014-ben kiadott Big Trouble lemez három dalában játszott is.

Nyugodjék békében!KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw