Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

VANILLA FUDGE / CACTUS – Elhunyt Tim Bogert basszusgitáros

76 éves korában elhunyt a Vanilla Fudge és a Cactus basszusgitárosa, alapító tagja, Tim Bogert. A tragikus hírt régi zenésztársa, Carmine Appice dobos jelentette be a közösségi médiában.

Tim Bogert 1967 és 1969 között játszott a Vanilla Fudge-ban, ahol öt album született, majd Carmine Appice-szel megalakította a heavy rocker Cactust, és miután a második Jeff Beck Group 1972-ben feloszlott, a Beck, Bogert & Appice nevű power trió tagja lett 1972 végén.

Carmine Appice:
Az igaz barátom, Tim Bogert a mai napon (január 13.) elhunyt. Olyan volt számomra, mint egy testvér. Több, mint 50 éve volt a barátom……Tim kivételes basszusgitáros volt, számtalan basszert inspirált a világ minden táján. Épp olyan mestere volt a tekerésnek, mint a groove-nak, a rock basszusozás terén a virtuozitás egy új szintjét képviselte. Senki sem játszott úgy, mint ő. A basszus-szólóival az őrületbe tudta kergetni a közönséget, és minden este más-más szólót vezetett elő. A 60-as évek legendás bőgőseinek sorában ő volt az utolsó.

Tim nagyon intelligens volt, de olyannyira, hogy Spocknak is neveztük. Bármiről kérdezte az ember, bizonyosan tudott mondani róla valamit. Testvéremként szerettem őt, és nagyon hiányzik majd az életemből. Hiányozni fog, hogy felhívom, elsütünk pár viccet, dumálunk a zenéről, visszaemlékezünk a régi szép időkre és hogy milyen király zenéket hoztunk össze együtt.

Amikor tisztában vagy azzal, hogy egy hozzád közel álló ember súlyos betegséggel küzd, abban talán az az egyetlen jó, hogy még van lehetőséged közölni vele, mennyire szereted, és hogy miért szereted. Én ezt megtettem, sokszor. És mélyen megérintett, amikor ugyanezt kaptam vissza tőle. Közöttünk semmi sem maradt kimondatlanul és ezért hálás vagyok. Ezt nagyon ajánlom mindenkinek.

Nyugodj békében, társam. Szeretlek. Viszlát a túloldalon!Tim Bogert ugyan 2008-ban bejelentette a visszavonulását, 2014 elején azonban mégis csatlakozott a Hollywood Monsters nevű hard rock bandához. A 2014-ben kiadott Big Trouble lemez három dalában játszott is.

Nyugodjék békében!KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV