Skip to content

TYPE O NEGATIVE – Klip a gótok világnapjára

A gótok világnapja alkalmából új klippel jelentkezett a Type O Negative. A Halloween In Heaven című dal eredetileg a zenekar utolsó, 2007-ben megjelent Dead Again albumán szerepelt. Akkoriban Peter Steele, a Type O Negative néhai frontembere elárulta, ezzel a dallal az összes elhunyt zenész, különösképpen Dimebag Darrell emléke előtt szerettek volna tisztelegni. Ennek megfelelően a mesterséges intelligencia által készített klipben Dimebag mellett olyan művészek bukkannak fel, mint John Bonham, John Entwistle, Bon Scott, Randy Rhoads, Jimi Hendrix, John Lennon, George Harrison, Jim Morrison, Elvis Presley – és maga Peter Steele is.

„Egy mesterséges intelligencia által készített videó egy mesterségesen intelligens zenekarnak” – kommentálták a klipet a Type O Negative tagjai.

„Amikor a Nuclear Blast felkért, hogy a mesterséges intelligencia felhasználásával készítsem el ezt a klipet, alig vártam, hogy felfedezhessem az új technológia által kínált ezernyi lehetőséget – mondta Corrine Larre, a Twisted Hooves Studiótól. – Végül két platform kombinációját használtam: az egyik képeket generált, a másik pedig ezeket a képeket videóvá alakította. A dalszöveg rengeteg kísérletezésre adott lehetőséget, ami ehhez az egyszerre hátborzongató és giccses univerzumhoz vezetett, és amely reményeim szerint tisztelegni tud a zenekar előtt. Az igazi kihívást a legendás művészek integrálása jelentette ebbe a képi világba. Nehéz elmagyarázni az AI-nak azokat az apró részleteket, amelyek miatt ők emberként egyedivé válnak. Végül több száz, sőt több ezer iteráció is készülhetett ehhez a videóhoz! Művészként úgy gondolom, hogy alázatosnak kell maradnunk a mesterséges intelligencia használata során, mivel a téma joggal váltott ki némi etikai vitát a kreatív világban. Véleményem szerint ezeket a műveket nem szabad önmagukban művészi alkotásoknak tekinteni, hanem egy olyan technológia első lépéseinek, amely az elkövetkező években forradalmasítani fogja az audiovizuális alkotótevékenységet.”

KERESÉS
Hammerworld No. 350
kapható országszerte!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. SUMO CYCO
  Bystander (dal)
 2. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 3. SET IT OFF
  Punching Bag (dal)
 4. FIFTH ANGEL
  When Angels Kill (dal)
 5. SHALLOW SIDE
  The Worst Kind (dal)
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THY ART IS MURDER
  Join Me In Armageddon (dal)
 2. FUTURE PALACE
  Malphas (dal)
 3. KALLIAS (feat. OLE BØRUD)
  Mouthless Embassy (dal)
 4. HEART OF A COWARD
  Decay (dal)
 5. THE 69 EYES (feat. KAT VON D)
  This Murder Takes Two (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Pushit (dal)
 2. LAST IN LINE
  Ghost Town (dal)
 3. METALLICA
  Too Far Gone? (dal)
 4. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 5. C.O.C.
  On The Hunt (Lynyrd Skynyrd cover) (dal)
HAJÓGYÁR x hw