Skip to content

TYPE O NEGATIVE – Klip a gótok világnapjára

A gótok világnapja alkalmából új klippel jelentkezett a Type O Negative. A Halloween In Heaven című dal eredetileg a zenekar utolsó, 2007-ben megjelent Dead Again albumán szerepelt. Akkoriban Peter Steele, a Type O Negative néhai frontembere elárulta, ezzel a dallal az összes elhunyt zenész, különösképpen Dimebag Darrell emléke előtt szerettek volna tisztelegni. Ennek megfelelően a mesterséges intelligencia által készített klipben Dimebag mellett olyan művészek bukkannak fel, mint John Bonham, John Entwistle, Bon Scott, Randy Rhoads, Jimi Hendrix, John Lennon, George Harrison, Jim Morrison, Elvis Presley – és maga Peter Steele is.

„Egy mesterséges intelligencia által készített videó egy mesterségesen intelligens zenekarnak” – kommentálták a klipet a Type O Negative tagjai.

„Amikor a Nuclear Blast felkért, hogy a mesterséges intelligencia felhasználásával készítsem el ezt a klipet, alig vártam, hogy felfedezhessem az új technológia által kínált ezernyi lehetőséget – mondta Corrine Larre, a Twisted Hooves Studiótól. – Végül két platform kombinációját használtam: az egyik képeket generált, a másik pedig ezeket a képeket videóvá alakította. A dalszöveg rengeteg kísérletezésre adott lehetőséget, ami ehhez az egyszerre hátborzongató és giccses univerzumhoz vezetett, és amely reményeim szerint tisztelegni tud a zenekar előtt. Az igazi kihívást a legendás művészek integrálása jelentette ebbe a képi világba. Nehéz elmagyarázni az AI-nak azokat az apró részleteket, amelyek miatt ők emberként egyedivé válnak. Végül több száz, sőt több ezer iteráció is készülhetett ehhez a videóhoz! Művészként úgy gondolom, hogy alázatosnak kell maradnunk a mesterséges intelligencia használata során, mivel a téma joggal váltott ki némi etikai vitát a kreatív világban. Véleményem szerint ezeket a műveket nem szabad önmagukban művészi alkotásoknak tekinteni, hanem egy olyan technológia első lépéseinek, amely az elkövetkező években forradalmasítani fogja az audiovizuális alkotótevékenységet.”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw