TURBONEGRO – 49 éves korában elhunyt Hank Von Hell, a norvégok ex-frontembere

49 éves korában elhunyt a norvég Turbonegro volt énekese, Hank Von Hell.

Hank Von Hell 17 éven át, 1993 és 2009 között volt az önmagát “a világ legnagyobb underground rock ‘n’ roll bandájának” nevező Turbonegro frontembere.

Nagy-nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy Hans-Erik Dyvik Husby, akit a világ Hank Von Hellként is ismer, sajnálatos módon 2021. november 19-én elhunyt. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a tragédia eme pillanatában legyen tekintettel a család és a közeli barátok érzéseire.

A Turbonegro egy Facebook-bejegyzésben így fogalmazott: “Mérhetetlen szomorúsággal értesültünk a tragikus hírről, hogy Hans-Erik ‘Hertis’ Dyvik Husby elhunyt. Hálásak vagyunk az együtt töltött időért, az 1993 és 2009 között közösen átélt pillanatokért és varázslatért. Hans-Erik karizmatikus frontemberként a humort és a sebezhetőséget is képviselte, valamint kulcsfontosságú volt a zenekar vonzereje szempontjából. Barátságos, szívélyes volt, egy spirituális és intellektuális értelemben is kereső, kutató ember, aki bárkivel szívesen beszélgetett.…Büszkék vagyunk arra, amit a Turbonegro-ban rocktestvérekként együtt alkottunk – a zenére, a karakterekre, az egész univerzumunkra. Hank Von Helvete ikonikus alakja marad a norvég rock és a populáris kultúra történetének, aki a nemzetközi rock’n’roll közösségben is határozottan letette a névjegyét. Színész, romantikus és szórakoztató – Hank sosem hagyott kétséget afelől, hogy a színpad embere, aki szereti a reflektorfényt és a rá irányuló figyelmet.

Mélyen együttérzünk a családjával.
Nyugodj békében!

A Turbonegro a 80-as évek végén alakult meg a norvégiai Nesoddenben, majd négy sikeres albumot és rengeteget turnét követően 1998-ban oszlott fel – Hank Von Hell heroinfüggőségére hivatkozva. Ekkor négy év szünet következett, Hank ezalatt elvonóra ment. A 2002-es norvégiai Quart Fesztiválon tértek vissza, 2003-ban pedig kijött a Scandinavian Leather című visszatérő lemez, amit aztán két további követett. A 2007-es Retox után Hank Von Hell kiszállt, új bandájának pedig a Doctor Midnight & The Mercy Cult nevet adta.

2018-ban jelent meg az első szólóalbuma, az Egomania, amit tavaly júniusban követett a Dead lemez.

A Behemoth frontember Nergal darkos/bluesos projektjének tegnap kiadott albumán is szerepel Hank Von Hell, mégpedig a Black Hearse Cadillac dalban.HANK VON HELL – Blackened Eyes (a 2020-as Dead albumhoz)KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.