TOXIC GODS – Dark rock’n’roll Kolozsvárról, az első EP és az első klip: Toxic Gods

Toxic Gods az új kolozsvári banda neve, és ez a címe is annak a nótájuknak, amelyhez klipet forgattak a G.R.E.A.T. Records közreműködésével.

Videóklipünk tematikája a február végén kirobbant háború, és annak minden problematikája. Mindezt egy disztópikus köntösbe helyeztük, a főszereplő pedig egy katona, aki hazája védelmére kel.

“A Toxic Gods története 2021 nyarán kezdődött, amikor Pál Tamás (gitár/ének) Angliából hazatérve saját dalokat szeretett volna rögzíteni. Zenészeket keresett maga mellé, s velük karöltve megszületett három ütős dalt. Szigyártó Eriket a dobos, Vladareanu István pedig a basszusgitáros. A felvételek a kolozsvári Corvin Recording Stúdióban zajlottak, ahol végül négy dal került rögzítésre, ezek alkotják az End Of Light című EP-t (Toxic Gods, Miss D., Angels And Guns, Darkness).

2022 elején két új tag érkezett: Sipos József (gitár/vokál) és Gecse Zoltán (basszusgitár), velük alakult ki a dark rock’n’rollt játszó banda mai felállása. Idén márciusában a G.R.E.A.T. RECORDS-szal írtak alá egy szerződést, a közös munka első eredménye pedig ez a klip lett.”


www.facebook.com/TOXICGODSOFFICIAL


TOXIC GODS – Toxic Gods (2022)
TOXIC GODS – End Of Light EP (2022)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.