TOPORTYÁN FÉRGEK: Klippremier: Köszi

Őrizkedj az embertől! címmel tavaly tavaszal jött ki a Toportyán Férgek zenekar új lemeze, a 2014-es Pusztulás folytatása. A csapat most egy új klippel jelentkezett.

“Elkészült zenekarunk második klipje! A Köszi dal videóját ismét Acélos Balázs (Don Gatto) készítette, ahogy az elődjét is. A felvételek a próbatermünkben zajlottak, és ami még érdekes: az egykori két alapító tag, Hegedüs Ádám (dobok) és Borbély Mátyás (basszusgitár) is megjelenik a klipben, mivel a szöveg tartalmát együtt éltük meg a zenekarral anno. És ők is köszönnek mindenkinek minden támogatást, illetve hátráltatást!”

www.facebook.com/Toportyanfergek


TOPORTYÁN FÉRGEK – Köszi (2021)


TOPORTYÁN FÉRGEK – Őrizkedj az embertől! (a 2020-as Őrizkedj az embertől! albumhoz)


Metz Norbert – ének/gitár
Baji Péter – basszusgitár
Király Roland József – dobokA lemezanyag összeállítása már 2018-ban elkezdődött. Folyamatosan dolgoztunk az új dalokon a próbatermünkben, és szerettük volna, ha hamarabb megjelenik a lemez. A 2019-es évet csakis az új daloknak szenteltük, nem is koncerteztünk. Törekedtünk arra, hogy a hangzás egy kicsit felidézze a 90-es évek metal anyagait. A Sepultura Chaos A.D. és a Machine Head Burn My Eyes lemezei nagy hatással voltak ránk gyerekkorunkban és ez a hatás a mai napig megmaradt.

Igyekeztünk egy téma köré elkészíteni a lemezt, amelyhez a Charlton Heston főszereplésével készült, 1968-as Majmok bolygója film inspirált minket.

Eredetileg hét dalt terveztünk, de végül az egyik dalt szándékosan lehagytuk, mivel kilógott a ‘majmok bolygója’ koncepcióból. A következő lemezen az a számunk biztosan szerepelni fog.


Intrónak egy monológot vágtunk ki a klasszikus filmből, ezzel is tisztelegtünk előtte. Ennek sorai visszatérnek a záró dal szövegében, így lett kerek egész a lemez.
Zenénk a thrash és HC keveréke. Tudatosan gondolkodtunk magyar szövegekben, mivel kevés itthon a magyar szöveges metal bandák száma, ezzel próbáljuk erősíteni ezt a tábort is.


Ahogy az első lemezünket, a Pusztulást, így ezt is a budapesti Rock Out stúdióban játszottuk fel, Groznij Pálvölgyi Feri (a Witchcraft zenekar gitárosa) vezényletével. Régóta ismerjük egymást Ferivel, így nem volt kérdés, hogy ezt az anyagot is nála szeretnénk elkészíteni. Rábíztuk a dalok kikeverését, sőt Bata Dávid szólói mellett ő is gitározott fel pár szólót nekünk, mivel tetszett a két srác gitárszóló ötlete, játéka.

A csordavokálban ismét feltűnik Borbély Matyi (ex-Toportyán Férgek) és Király Roli barátunk, aki az első lemezen is hallható volt a Kattan a bilincs dalunkban. A borító tervezésénél szerettük volna, hogy egyszerű, mégis lényegre törő legyen, ezért ennek kivitelezését Kovács Dánielre (Kodacx Design) bíztuk.

A dalok témájához kapcsolódó skiccekkel van telerajzolva a szövegkönyv, saját kézírással vannak a dalok szövegei beleírva a borítóba. Szép, igényes munkát végzett Dani, amit nagyon szépen köszönünk neki!

Ajánljuk a lemezt mindenkinek, de annak főként, aki szereti a régisulis thrash/HC zenéket magyar szövegekkel!


TOPORTYÁN FÉRGEK – Őrizkedj az embertől! (2020)
Nagyon várjuk, hogy újra koncertezhessünk és lezúzzuk a lemezt a régi dalok mellett. Keressetek minket Facebookon, aki szeretne CD formában is birtokolni egyet az új lemezből, írjon Facebookon (facebook.com/Toportyanfergek) vagy e-mailben (toportyan.fergek@gmail.com)
TOPORTYÁN FÉRGEK – Őrizkedj az embertől!

01. Őrizkedj…
02. Nem menekülhetsz el!
03. Mivé lettél?
04. Embertor
05. Köszi
06. Utolsó
07. …az embertől!

 

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.