TODD LA TORRE – REJOICE IN THE SUFFERING (LEMEZKRITIKA)

Todd La Torre Rejoice In The Suffering című lemezéről Uzseka Norbert írt kritikát a HammerWorld Magazin márciusi számában. A Queensryche-torok új kiadványával kapcsolatban Cselőtei László is megfogalmazta a gondolatait.

TODD LA TORRE – Rejoice In The Suffering (Rat Pak Records)

Tudom, sokaknak bögyében van Todd La Torre, mert fel merte vállalni, hogy a Queensryche énekese legyen, ráadásul úgy, hogy Geoff Tate stílusában énekel, tovább éltetve a korai QR-örökséget. Nos, én már akkor nagyon hittem benne, amikor a floridai Crimson Glory élére állt egy időre. Iszonyúan reménykedtem, hogy majd készítenek új albumot, mert a Crimson Glory klasszikusokat Todd egy az egyben tudta hozni élőben. De aztán elhappolta őt a Queensryche, és én azzal is boldog voltam.

Mindezt csak azért mondom el, mert sokan egy szimpla utánzónak tartják, akinek nincs saját hangja. Nos, az első LaTorre szólóalbum szépen rácáfol a kétkedőkre. Ennek az anyagnak ugyanis elég kevés köze van a fenti bandákhoz, ha csak az nem, hogy ez is metal. Imádom, hogy Todd nem rejti véka alá, ő egy igaz heavy metal rajongó, aki immár nagyban éli a színpadról és a metal sztárságról szövögetett álmait. Itt ugyanis egy tényleg veretes power metal albumról beszélünk, zakatolós középtempókkal, teli tüdőből énekelt melodikus verzékkel és refrénekkel, de sokszor rekesztett, üvöltő részekkel tarkítva, virga szólókkal. Semmi okoskodás, semmi progoskodás, csak hardcore hajlengetés.

Ha hatásokat, összehasonlítási alapokat keresünk, akkor mondjuk a Vicious Rumors, a Sanctuary vagy a korai Metal Church, de még egy-két thrash banda, akár az Exodus is eszembe jut. És nagyon kell figyelni, hogy érezzük és ne csak hallomásból tudjuk, itt La Torre énekel. Nyoma sincs Geoff Tate-nek vagy Midnightnak. Na, jó, talán – az egyébként erős thrash jegyeket mutató – Darkened Majesty refrénjében valami felsejlik, de ott sem direkt módon. És ott van még két nóta: a Crossroads To Insanity, egy monumentális power lírai csodálatos refrénnel és az Apology, egy nagyon ütős, éteri és középtempós metal részeket váltogató dal. Talán ezek állnak legközelebb a Queensryche vonalához. De lényegében ennyi.

Nyers, belemenős, vad ez az album. Todd régi haverja, a gitáros Craig Blackwell áll a dalok mögött. És a fickó nem viccel, csak riffel ezerrel. Ha pedig éppen nem, akkor régisulis, síró-rívó gitárszólókkal szórakoztat minket. A Dogmata szépen megadja az alaphangulatot. Aztán jön a középtempós, kő metal Pretenders. Itt előbújik a hangszálak közül Warrel Dane is, a Sanctuary/Nevermore legendás néhai frontembere. A Hellbound And Down kő témája még a halottakat is életre kelti! Minden dalról el tudok mondani valami hasonlóan lelkesítőt. Imádom, mert ez az album bizonyítja, hogy ha szólóalbumot készít az ember, azt nem kell feltétlenül elművészkedni. Lehet az egyszerű, de nagyszerű Heavy Metal is!

10/10

Cselőtei László


TODD LA TORRE – Crossroads To Insanity (a 2021-es Rejoice In The Suffering albumhoz)

TODD LA TORRE – Vanguards Of The Dawn Wall (a 2021-es Rejoice In The Suffering albumhoz)

TODD LA TORRE – Rejoice In The Suffering (Rat Pak Records)

01. Dogmata
02. Pretenders
03. Hellbound And Down
04. Darkened Majesty
05. Crossroads To Insanity
06. Critical Cynic
07. Rejoice In The Suffering
08. Vexed
09. Vanguards Of The Dawn Wall
10. Apology

Bónuszdalok (Deluxe verzió)
11. Fractured
12. Set It Off
13. One By One

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.