Skip to content

TILL THE DIRT – Bemutatkozik az Atheist énekesének új projektje

Az Atheist énekese, Kelly Shaefer egy új projektet alapított, amellyel szándékosan kerüli a hagyományos death metal stílust, helyette inkább a grunge, a black metal, a jazz és egyéb műfajok ötvözetét igyekszik megvalósítani.

A Till The Dirt névre hallgató zenekar a Nuclear Blasthoz szerződött, ahol augusztus 25-én jelenik meg a debütáló albuma, az Outside the Spiral. A vendégekkel teli kiadvánnyal kapcsolatban Kelly Shaefer így nyilatkozott:

„A karantén alatt túlpörgött az írói kedvem, így szinte naponta komponáltam és rögzítettem egy-egy új dalt, valamint demófelvételeken dolgoztam. Meghívtam néhány barátomat szólózni és vendégszerepelni, az egyikük Jeff Loomis (Arch Enemy, Nevermore), a másikuk John Longstreth (Origin) volt. Scott Burns pedig rengeteget segített nekem abban, hogy mindent össze tudjak szedni, hiszen rengeteg dalból kellett dolgoznunk, ám a végén 11-re kellett szűkítenünk a kört. Ezt tartom karrierem legtermékenyebb időszakának, és büszkén állíthatom, hogy ezen az albumon egyetlen töltelék sincsen. Nem is lehetnék rá büszkébb!”

Az album címadó dalát – egy szöveges videó kíséretében – máris megismerhetjük, amelyben Steve Di Giorgio, a Testament basszusgitárosa is felbukkan.

„Az Outside the Spiral volt a legelső a több mint 25 dal közül, amit a Till The Dirt debütáló albumához írtam – folytatta Kelly Shaefer. – Azonban ebbe nem egy új zenekar vagy egy lemez szándékával fogtam bele, csak az Atheist ötleteit komponáltam és vettem fel a világjárvány korai lezárásai alatt. Amikor befejeztem a demót, elküldtem néhány olyan embernek, akikről tudtam, hogy őszinte véleményt fognak formálni. Az egyikük a kivételes basszusgitáros, Steve Di Giorgio volt, a másikuk pedig a legendás producer, Scott Burns. Mindketten egyetértettek abban, hogy ez valami hibrid dolog. Egy amolyan másfajta zenei irány. Óhatatlanul is inspiráló volt hallani a pozitív visszajelzéseket. Scott Burns aztán abba is beleegyezett, hogy elvállalja a lemez produceri feladatait, Steve pedig elvállalta, hogy basszusgitározik ebben a számban.”

„A Kellyvel közös zenekaros múltunk egészen 1987-ig, a Raging Death válogatásig nyúlik vissza – folytatta egy kis múltidézéssel Steve Di Giorgio. – Mindig is nagyra értékeltem azt a szintet és precizitást, ahogyan az Atheist játszott, és csodáltam Shaefer úr sokoldalú énekét. Amikor megkeresett, hogy dobjak be egy basszusszólamot az új projektjébe, mindez nem is lehetett kérdéses. A pokolba is, ez az! És nem csak azért volt könnyű meghozni a döntést, mert régi barátom, Scott Burns is részt vett benne. Ám Kelly megadta nekem a választási lehetőséget, hogy melyik szám tetszik a legjobban. Az Outside the Spiralra esett a választásom a hátborzongatóan tágas riffjei és a bódító vokáljai miatt. Mindkét vonás illik a basszusgitáron játszott elborult fretless közreműködésemhez. Ez egy gyilkos szám egy gyilkos, új albumon! Jó szórakozást!”

A Till The Dirt zenekarban – Kelly Shaefer énekes mellett – Jerry Witunsky és Ian Waye gitárosok, Yoav Ruiz Feingold basszusgitáros és Dylan Marks dobos teszik teljessé a felállást.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw