Skip to content

THE TROUSERS – Lendületes, slágeres, nyers

Októberben érkezik a budapesti garázsrock-zenekar, a The Trousers hatodik nagylemeze. A Music Fashion Kiadó gondozta korongról két dalt („My kind of business”, „Bag of Bones”) már ismerhet a közönség, most pedig itt a „Hope dies last” című szám, amit a formáció a tavalyi Barba Negrás buliján adott elő először a Junkies és az Auróra produkciók előtt. A srácok megragadták az alkalmat, a Barba Negra színpadán felvettek egy performance-klipet Barna Máté és Havasi Balázs operatőrök segítségével. A videót a 2006-ban alakult, külföldön is nagy sikernek örvendő együttes énekes-gitárosának, Kőváry Zolinak az unokaöccse, Kőváry Dániel vágta.

„Számunkra magától értetődő volt, hogy ezt a dalt szeretnénk a lemezmegjelenést közvetlenül felvezető singleként. Sodró lendületű, dallamos, már-már slágeres, de mégis nyersen megszólaló szám. Aki először hall minket, annak ebből a dalból rögtön átjön mindaz, amit a zenénkkel kifejezni szeretnénk.” – kezdte Kőváry Zoli.

A dalban az i-re a pontot Csányi Rita (The Anahit) háttér-vokálja és Derecskei Zsolt (The Bits) orgonálása teszi fel. A szerzemény refrénjében egy rövid zenei idézetet is felismerhet a közönség, ami egy jellegzetes gitár-frázis, amit a Deep Purple „Highway star”-című klasszikusából emeltek át a srácok, nem véletlenül, hiszen az elődeik iránti tisztelet, a hála kifejezése számukra fontos értékek.

„A dal címe az emberi kapcsolatok lezárására utal. Sajnos bőven volt benne részünk az elmúlt három esztendőben, a járvány miatt, meg más okokból kifolyólag is. A refrénben van egy nyelvi csavar, ugyanis a második, az elsőre felelő sor úgy is érthető, hogy „Hope is dying last”, meg úgy is, hogy „Hope is dying lust”. Az első ugye a remény haldoklására utal, a második viszont arra, hogy a remény nem más ebben a helyzetben, mint haldokló vágy, aminek a feltámadását szeretnénk látni. Ez egy alapvetően optimista kicsengésű dal, mert szerzőként úgy vélem, hogy az aktuális remény halálát nem a reménytelenség, hanem az új remény megszületése kíséri. Ezt a zene dinamizmusával igyekeztünk kifejezni. A cím a kapcsolati vonatkozásokon túl általánosabb filozófiai tartalommal is bír, és a jelenlegi sötét történelmi periódusra utal, amiben élünk.” – tette még hozzá Zoli.

A szám már elérhető minden digitális zenei felületen. A hatodik The Trousers nagylemez (Korábbi albumok: „PLANETARY PROCESS”, „SOUL MACHINE”, „FREAKBEAT”, „MOTHER OF ILLUSION”, „INVISIBLE DARKNESS”) tehát októberben kerül a polcokra, amelyen a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó zenekar tagjain (Locke Péter-gitár, Lázár András – basszusgitár, Gulyás Antal Samu – dob) túl vendégszerepel Csányi Rita (The Anahit) és Derecskei Zsolt (The Bits) is, a felvételeket pedig CS. Szabó Zoltánnal, a csapat korábbi dobosával készítették a budapesti Artist Factoryban. A The Trousers legközelebb október 14-én lép fel a kecskeméti Kilelében, ezt követően pedig november 5-én tartanak lemezbemutató koncertet a budapesti Gödörben a Jackmans és a Jatagán társaságában.

https://www.facebook.com/thetrousers/
https://www.instagram.com/the_trousers/

nka
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 348 – 2022/11-2023/1
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. MANESKIN
  Rush!
 2. RIVERSIDE
  ID.entity
 3. OBITUARY
  My Will To Live
 4. CARCASS
  Necroticism
 5. ROTTING CHRIST
  Rituals
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. VISIONS OF ATLANTIS
  Clocks
 2. KING'S X
  Three Sides Of One
 3. PARKWAY DRIVE
  Darker Still
 4. ALEXISONFIRE
  Otherness
 5. ONE BAD SON
  Black Buffalo
HAJÓGYÁR x hw