Skip to content

THE TEMPLE: Of Solitude Triumphant

Görögországban, 2006-ban alakult a The Temple nevű zenekar. Nem mondhatnám, hogy nagyon aktív a csapat, ugyanis 2015-ig csak egy demó és egy EP született, majd a rákövetkező évben a Forevermourn című debütlemez. 2017-et egy split fémjelezte (az Acolytes Of Moros társaságában), majd tavaly év végéig kellett várni a következő, immáron komolyabb megjelenésre.

Szép, egyházi jellegű énekkel kezdődik az Of Solitude Triumphant című kettes album, majd elindul a görögök epikus doom zenéje. Annak idején hallgattam a Forevermourn albumot, azonban később nem került elő, és elképzelhető, hogy ez a CD is erre a sorsra jut. Nem mintha rossz lenne, erről szó sincs, azonban hiányzik a zenéből az a plusz tényező, ami a műfaj legjobbjai közé emelhetné a The Temple-t. Nem lehet pontosan meghatározni, mi lenne ez, talán az erősebb témák, maradandóbb szerzemények.

A doom riffek mellett Stefanos és Felipe tremoló-gitározást is bemutat, tehát nem a doom-szabálykönyv lapjait fürkészve zenélnek, és az elégikus hangulat is masszív lepelként vonja be a lemezt, az összkép tetszetős, mégis kevéssé emlékezetes. Father Alex énekes/bőgős hangja mélabús, szomorkás, orgánuma, stílusa tökéletes egy ilyen csapatba, és noha témái kellemesek, nem sok marad meg belőlük az album végeztével.

A The Temple doom metalja olyan doom-harcostársakhoz hasonlítható, mint az olasz Black Oath, a német Cross Vault, a chilei Procession, de az Isole és a Dautha világával is akadnak közös pontok. Jólesően borzolják a hallójáratokat a Premonitions Of The Final Hour tremolói, doom riffjei, s maga a gitárhangzás is nagyon jó; nyers és erőteljes, a basszusgitárral együtt nagyon organikus hatást kelt, de néhány emlékezetesebb téma, csúcspont elkelt volna. A doom metal elkötelezett kedvelői biztosan szívesen hallgatják a The Temple zenéjét, mert a doom-hangulat lényegéhez van érzéke a görögöknek.

— Milán Péter

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw