Skip to content

THE TEMPLE: Of Solitude Triumphant

Görögországban, 2006-ban alakult a The Temple nevű zenekar. Nem mondhatnám, hogy nagyon aktív a csapat, ugyanis 2015-ig csak egy demó és egy EP született, majd a rákövetkező évben a Forevermourn című debütlemez. 2017-et egy split fémjelezte (az Acolytes Of Moros társaságában), majd tavaly év végéig kellett várni a következő, immáron komolyabb megjelenésre.

Szép, egyházi jellegű énekkel kezdődik az Of Solitude Triumphant című kettes album, majd elindul a görögök epikus doom zenéje. Annak idején hallgattam a Forevermourn albumot, azonban később nem került elő, és elképzelhető, hogy ez a CD is erre a sorsra jut. Nem mintha rossz lenne, erről szó sincs, azonban hiányzik a zenéből az a plusz tényező, ami a műfaj legjobbjai közé emelhetné a The Temple-t. Nem lehet pontosan meghatározni, mi lenne ez, talán az erősebb témák, maradandóbb szerzemények.

A doom riffek mellett Stefanos és Felipe tremoló-gitározást is bemutat, tehát nem a doom-szabálykönyv lapjait fürkészve zenélnek, és az elégikus hangulat is masszív lepelként vonja be a lemezt, az összkép tetszetős, mégis kevéssé emlékezetes. Father Alex énekes/bőgős hangja mélabús, szomorkás, orgánuma, stílusa tökéletes egy ilyen csapatba, és noha témái kellemesek, nem sok marad meg belőlük az album végeztével.

A The Temple doom metalja olyan doom-harcostársakhoz hasonlítható, mint az olasz Black Oath, a német Cross Vault, a chilei Procession, de az Isole és a Dautha világával is akadnak közös pontok. Jólesően borzolják a hallójáratokat a Premonitions Of The Final Hour tremolói, doom riffjei, s maga a gitárhangzás is nagyon jó; nyers és erőteljes, a basszusgitárral együtt nagyon organikus hatást kelt, de néhány emlékezetesebb téma, csúcspont elkelt volna. A doom metal elkötelezett kedvelői biztosan szívesen hallgatják a The Temple zenéjét, mert a doom-hangulat lényegéhez van érzéke a görögöknek.

— Milán Péter

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw